x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Lansare de carte - Bătălia pentru NATO

Lansare de carte - Bătălia pentru NATO

de Carmen Vintila    |    22 Mar 2008   •   00:00
Lansare de carte - Bătălia pentru NATO

Fostul ministru al Apărării Ioan Mircea Paşcu şi-a lansat ieri la Cercul Militar Naţional cartea “Bătălia pentru NATO”, în care autorul, participant direct, prin funcţiile deţinute în perioada 1993-2004, descrie procesul nostru de aderare la Alianţă.

Fostul ministru al Apărării Ioan Mircea Paşcu şi-a lansat ieri la Cercul Militar Naţional cartea “Bătălia pentru NATO”, în care autorul, participant direct, prin funcţiile deţinute în perioada 1993-2004, descrie procesul nostru de aderare la Alianţă. “Ideea acestei cărţi m-a urmărit tot timpul”, le-a mărturisit Paşcu celor aproximativ 100 de persoane prezente la lansare. “De la bun început, respectiv de la 31 decembrie 1989, când am păşit în Palatul Victoria, am avut sentimentul acut că particip la istorie... Drept pentru care m-am pregătit ca atare, făcându-mi anumite notiţe şi strângând materiale privind acţiunile în care am fost implicat”, a povestit fostul ministru al Apărării. “Practic în afara unor documente publice luate de pe net întreaga lucrare se bazează pe arhiva personală”, a mai spus Paşcu. “Este o carte foarte importantă, pentru că orice relatare neromanţată a unor evenimente politice cruciale pentru România, cum a fost admiterea NATO, este o contribuţie extrem de importantă la cunoaşterea istoriei moderne a României”, a spus şi actualul ministru al Apărării, Teodor Meleşcanu.

 

 

“O carte fundamentală pentru cunoaşterea mai adâncă a unei bucăţi importante de istorie a României de după 1989, istoria României moderne. Cartea este un eseu important despre relaţiile internaţionale post Război Rece”, a spus şi directorul SRI George Maior, prezent la eveniment. Potrivit şefului SRI, avem de-a face cu “o adevărată carte de memorii”. “Veţi găsi momente dificile pe care le-a trăit acest om în bătălia pentru NATO, inclusiv chiar şi din partea unor apropiaţi”, a mai spus Maior.  

×
Subiecte în articol: politic