x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Laszlo Tokes cere denunțarea înțelegerii de cooperare a UDMR cu partidele de guvernământ

Laszlo Tokes cere denunțarea înțelegerii de cooperare a UDMR cu partidele de guvernământ

03 Feb 2017   •   17:26
Laszlo Tokes cere denunțarea înțelegerii de cooperare a UDMR cu partidele de guvernământ
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

Eurodeputatul Tokes Laszlo a solicitat vineri Uniunii Democrate a Maghiarilor din România (UDMR) să denunţe înţelegerea de cooperare cu partidele de guvernământ şi să se delimiteze de conţinutul actelor normative împotriva cărora se protestează în ţară. 

'E de la sine înţeles că CNMT şi PPMT sprijină aceste revendicări ale protestatarilor de retragere a ordonanţei de urgenţă privind modificarea Codului penal şi proiectul de lege privind graţierea, dar sunt convins că UDMR-ul ar trebui să denunţe înţelegerea de cooperare cu partidele de guvernământ şi ar trebui să-şi dea seama că nu stă pe partea bună a baricadei', a menţionat, într-o conferinţă de presă organizată la Oradea, Tokes. 

Aceste demonstraţii sunt îndreptate, în opinia lui Tokes, concret împotriva partidelor de guvernământ, dar indirect şi împotriva UDMR care, în mod tacit, sprijină guvernul şi proiectele sale, aşa cum se prevede în acordul de parteneriat. 

'Conform înţelegerii de parteneriat, la punctul unu, UDMR îşi asumă răspunderea să sprijine proiectele de lege ce sunt înaintate către parlament, în mod comun, şi atât timp cât nu se delimitează de conţinutul acestor proiecte şi ordonanţă, UDMR devine complice al guvernului şi complice al acestor proiecte de legi, respectiv ordonanţa, care vor să spele politicienii corupţi de infracţiunea comisă şi să îi scuze pe infractori de corupţie şi de consecinţele acestor acte de corupţie', a spus Tokes. 

Acesta a menţionat că, în prezent, Guvernul Grindeanu-Dragnea a declarat 'război' împotriva statului de drept, împotriva democraţiei, la care UDMR nu ar trebui să ia parte, ci să-l susţină, mai degrabă, pe preşedintele ţării. 

'Ar trebui să susţină în această luptă pe preşedintele Klaus Iohannis şi să nu pericliteze comunitatea maghiară, să nu atragă comunitatea maghiară în această situaţie catastrofală din politică. Port recunoştinţă şi admiraţie faţă de societatea civilă românească care, din nou, se ridică pentru schimbările necesare în ţară, împotriva clasei politice, cum s-a întâmplat şi în cazul incendiului de la Colectiv. Admiraţie acelora care protestează împotriva corupţiei de la rang de guvern şi care reprezintă, în ochii mei, continuitatea schimbării de regim pornind cu 27 de ani în urmă', a subliniat Tokes. AGERPRES

×