x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Lavinia Șandru, prezentă la Congresul Extraordinar al Partidului Liberal Democrat din Moldova: Pe țările noastre le unește tot și doar un lucru le mai dezbină

Lavinia Șandru, prezentă la Congresul Extraordinar al Partidului Liberal Democrat din Moldova: Pe țările noastre le unește tot și doar un lucru le mai dezbină

de Redacția Jurnalul    |    02 Iul 2023   •   16:26
Lavinia Șandru, prezentă la Congresul Extraordinar al Partidului Liberal Democrat din Moldova: Pe țările noastre le unește tot și doar un lucru le mai dezbină

Congresul Extraordinar al Partidului Liberal Democrat din Moldova a avut loc astăzi, 2 iulie la Chișinău. În cadrul ședinței de astăzi, s-a aprobat fuziunea Partidului Unității Naționale cu PLDM, dar a fost ales și președintele formațiunii. Astfel, prin susținerea delegaților, Vlad Filat a fost reales în fruntea partidului.

Noul președinte Vlad Filat a declarat că știe exact ce va urma de acum încolo.

„Acum cincisprezece ani și jumătate în această sală, exact în acest loc anunțam crearea PLDM. Să știți că nu întâmplător anume aici petrecem acest congres (…). Eu vreau să vă mulțumesc pentru încredere, pentru acest vot, care pe de-o parte mă onorează, dar pe de altă parte mă responsabilizează. Eu știu exact ce va urma după acest congres. Eu știu exact ce vom face noi, dar o vom face într-o manieră foarte energică și vă asigur foarte rezultativă, așa cum am demonstrat că noi știm să facem lucrurile în R. Moldova”, a spus Vlad Filat.

 

Forul cel mai important al liberal-democraților s-a bucurat și de prezența de la București a unui reprezentant al PUSL, în persoana Laviniei Șandru, coordonatorul pentru comunicare al umaniștilor.

 

”Dragii mei, vă aduc un gând bun din România, cealaltă țară locuită de români. Noi suntem un popor în două țări, iar mult timp această stare nu mai poate dura. De noi depinde să o schimbăm”, le-a transmis Lavinia Șandru.

Mesajul Laviniei Șandru a fost acela că moldovenii nu trebuie să lase pe alții să decidă în locul lor. ”Implicați-vă! Și noi cei din Partidul Umanist Social Liberal am spus asta acum două zile, când am făcut apel la România tăcută și le-am cerut românilor să renunțe la tăcere. Pe țările noastre le unește tot și doar un lucru le mai dezbină. Le unește limba, istoria, cultura și le dezbină doar granița pentru că gardul de sârmă ghimpată a fost tăiat de Vlad Filat când a fost prim ministru”.

La finalul Congresului, membrii PLD au votat un manifest în care își declară prioritățile.

Printre acestea se numără continuarea procesului de consolidare a forțelor democratice, pro-europene, pro-românești, ca unică alternativă a actualei guvernări; realizarea scopului de Reunificare a Republicii Moldova cu România, pentru restabilirea adevărului istoric, dar și drept cea mai rapidă și reală cale de aducere a Republicii Moldova acasă, în marea familie europeană; promovarea reformelor autentice pentru rezolvarea multiplelor crize cu care se confruntă Republica Moldova: demografică, politică, economică, socială, în justiție, etc.

×