x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Lăzăroiu: Băsescu ar fi dispus să demisioneze în favoarea modificării Constituţiei

Lăzăroiu: Băsescu ar fi dispus să demisioneze în favoarea modificării Constituţiei

de Antena 3    |    25 Feb 2012   •   07:25
Lăzăroiu: Băsescu ar fi dispus să demisioneze în favoarea modificării Constituţiei

Ministrul-analist Sebastian Lazaroiu revine cu teoria alegerilor prezidentiale anticipate. Intr-un interviu pentru ziare.com, Lazaroiu a declarat ca presedintele Basescu e dispus sa-si scurteze mandatul, astfel incat prezidentialele sa fie organizate simultan cu parlamentarele, la inceputul lui 2013.

Conditia lui Basescu ar fi modificarea Constitutiei. Iar candidatul PDL pentru prezidentiale, spune Lazaroiu, ar urma sa fie actualul premier, Mihai Razvan Ungureanu.

"Nu e genul care abandoneaza nava, dar cred ca presedintele, in sinea lui, a inteles cat de important e sa avem mai putine alegeri. Din cauza faptului ca mandatul presedintelui nu se suprapune cu cel al Parlamentului, avem mai multe runde de alegeri. Si alegerile paralizeaza sistemul, asta e adevarul. A realizat asta, pe de o parte, si a realizat ca miza modificarii Constitutiei e mult mai importanta decat sa-si duca mandatul de 5 ani la capat" a declarat Sebastian Lazaroiu.

Presedintele Traian Basescu a trimis o scrisoare presedintilor Senatului si Camerei Deputatilor, in care ii informeaza ca doreste sa adreseze un mesaj pe teme de politica interna, in Parlament, in data de 7 martie.

×
Subiecte în articol: lazaroiu basescu demisie