x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Lăzăroiu: Decizia în cazul Ridzi, extrem de nefericită, votul e catastrofal pentru PDL

Lăzăroiu: Decizia în cazul Ridzi, extrem de nefericită, votul e catastrofal pentru PDL

16 Dec 2010   •   12:08

"Este evident catastrofal pentru PDL, pentru că PDL şi-a făcut un stindard din lupta împotriva corupţiei, a pledat, când era în Opoziţie, de-atâtea ori pentru ridicarea necondiţionată a imunităţii. Sigur, e vorba de o imunitate la cercetarea penală. Toată lumea a fost de acord şi ei au pledat când erau în Opoziţie că Parlamentul nu trebuie să fie un scut pentru nici un parlamentar, ca să se prezinte în faţa procurorilor. Nu era o chestiune de viaţă şi de moarte decizia de acum două zile, era o decizie care însemna că doamna Ridzi merge şi discută cu procurorii despre cazul ei, pentru a clarifica evident şi pentru a putea fi trimisă într-o instanţă de judecată, unde-şi poate dovedi nevinovăţia. Deci nu era vorba de o imunitate, care să o fi protejat de o sentinţă, pentru că nu e vorba de nici o sentinţă, ci de cercetarea penală. PDL-ul pierde un important ascendent moral şi în acest moment se situează în linie cu PSD, care a fost partidul care în ultimii ani s-a opus vehement anchetării unor foşti miniştri de-ai săi, unor foşti prim-miniştri, cum e cazul domnului Năstase", a afirmat consilierul prezidenţial.

Potrivit lui Lăzăroiu, Parlamentul va apărea "într-o lumină proastă" în viitorul raport asupra justiţiei. Documentul, care va fi publicat "probabil" în luna februarie, va fi "mai puţin plăcut" pentru România, a mai spus el.

"Acum două zile am avut o decizie extrem de nefericită a Parlamentului, care s-a opus avizului pentru extinderea cercetării penale şi percheziţiei informatice în cazul Ridzi. PDL are cea mai mare responsabilitate. Ei bine, decizia va face probabil un raport şi mai puţin plăcut pentru România, în privinţa MCV-ului. Raportul va fi probabil undeva în februarie. Deci nu doar CSM-ul, dar acum foarte probabil o să apară şi Parlamentul ca responsabil pentru regresele din justiţie, faţă de raportul din vară, pe care noi am cerut de altfel să fie reevaluat şi iată, acum suntem în situaţia să fie mai rău decât astă vară, pentru că atunci Parlamentul apărea într-o lumină bună. Din februarie, după decizia în cazul Ridzi, o să apară într-o lumină proastă. Şi asta sigur că ne afectează nouă argumentele pe care încercăm să le folosim atunci când pledăm pentru aderarea României la Spaţiul Schengen în primăvara anului viitor", a conchis Sebastian Lăzăroiu.

×