x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică LEGEA VOICULESCU/Scrisoare deschisă către şeful statului

LEGEA VOICULESCU/Scrisoare deschisă către şeful statului

12 Dec 2008   •   00:00

Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, i-a adresat ieri o scrisoare deschisă şefului statului, prin care îi cere să promulge Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr. 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate în mod abuziv în perioada 6 martie 1945-22 decembrie 1989, declarată constituţională.

Vă prezentăm integral conţinutul scrisorii.

 
“Preşedintelui României, Traian Băsescu

 
Domnule preşedinte,

Având în vedere decizia Curţii Constituţionale prin care se recunoaşte constituţionalitatea Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate în mod abuziv în perioada 6 martie 1945 – 22 decembrie 1989, vă solicit să promulgaţi de urgenţă legea.

Consider că decizia Curţii Constituţionale confirmă că acest proiect oferă o soluţie clară şi corectă atât pentru chiriaşi, cât şi pentru proprietari. Pe de-o parte, legea pune punct speculaţiilor cu titluri de proprietatea ajutând despăgubirea rapidă a proprietarilor, iar pe de altă parte, aduce o soluţie clară pentru chiriaşii care au cumpărat cu bună credinţă casa în care au locuit şi pentru care, după retrocedarea casei, statul trebuia să le ofere o despăgubire actualizată la valoarea de piaţă a imobilului.

Consider, de asemenea, că acestă lege a fost tergiversată inacceptabil în condiţiile în care a fost aprobată prima dată de Parlament încă din luna iunie.

O jumătate de an în plus pentru ca mafia titlurilor de proprietate să continuie să facă presiuni asupra celor care se zbat să fie despăgubiţi pentru proprietăţile confiscate de regimul comunist. O jumătate de an în plus de aşteptare pentru despăgubirea corectă a celor cărora statul le-a luat casa pe care au cumpărat-o după o viaţă de muncă. 

Vă solicit deci, domnule preşedinte, ca măcar acum să grăbiţi finalizarea intervalului de timp în care statul a tergiversat respectarea dreptului acestor oameni, fie ei chiriaşi sau proprietari, şi să promulgaţi cât mai repede legea. 

 
Cu stimă,

Dan Voiculescu”

×
Subiecte în articol: politic