x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Leonid Kucima acuza Romania de provocari

Leonid Kucima acuza Romania de provocari

28 Aug 2004   •   00:00

"Stiti foarte bine cate aluzii sceptice si chiar provocari deschise au existat, toate cu scopul de a pregati comunitatea internationala impotriva acestui proiect.

LAVINIA TUDORAN

Incercarile de a provoca comunitatea ecologista nu au incetat nici pana acum. Dar noi stim la fel de bine ale cui sunt interesele care stau in spatele acestor incercari de a tulbura apele in legatura cu canalul." Declaratia ii apartine nimanui altcuiva decat presedintelui ucrainean, Leonid Kucima.

IPOCRIZIE. Nu este singura afirmatie acida a liderului de la Kiev care, la inaugurarea controversatului canal Bistroe, si-a varsat oful fara nici o retinere si cu tinta clara: Romania si restul criticilor proiectului la care viseaza de atatia ani. Kucima nu crede ca este necesara o expertiza ecologica internationala legata de canalul-problema, care taie Delta ucraineana, zona protejata de altfel. "Noi am efectuat in Ucraina numeroase expertize, iar daca cineva doreste, putem sa-i oferim posibilitatea de a le cunoaste", a spus Kucima. Ca si cum nimeni niciodata, nici Romania, nici Uniunea Europeana, nici SUA, nici zeci de organizatii ecologiste nu ar fi cerut pana acum, de nenumarate ori, o expertiza ecologica autoritatilor de la Kiev. Cum raportul ecologic nu a venit, toate lumea a solicitat o expertiza ecolo-gica internationala, care va demonstra, cu siguranta, ce efecte dezastruoase va avea canalul ucrainean asupra Deltei.

×
Subiecte în articol: politic