x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liber la decizii in teritoriu

Liber la decizii in teritoriu

12 Iun 2004   •   00:00

Secretarul general al PUR, Codrut Seres, a precizat ieri pentru Mediafax ca decizia privind sustinerea acordata de PUR pentru formarea majoritatii in consiliile judetene sau pentru candidatii calificati in turul doi al alegerilor apartine filialelor partidului, tinandu-se cont de interesele comunitare si de garantiile oferite cetatenilor, de candidatii celorlalte partide.

Consilii judetene

Referitor la decizia PUR de a sprijni PSD la Suceava, pentru realizarea majoritatii in Consiliul Judetean, Seres a tinut sa aminteasca ca umanistii sustin PNL-PD in alte doua judete - Calarasi si Giurgiu - o decizie similara urmand sa fie luata si la Buzau. "Nu inteleg de ce unii sunt rai si altii sunt buni, mai ales ca, fiind vorba de alegeri locale, importante sunt interesele comunitare. Avem primari si consilieri in toate judetele, iar sustinerea acestora, se stie, este facuta prin intermediul Consiliilor Judetene. Nu inteleg de ce primarii si consilierii PUR trebuie sa fie dezavantajati, neavand sustinere in consiliile judetene", a afirmat el. Secretarul general al PUR a sustinut, totodata, ca in judetul Alba, reprezentantii PNL-PD au spus ca nu au nevoie de umanisti in Consiliul Judetean. "Atunci nu inteleg de ce trebuie sa sustinem Alianta unde vrea Alianta, iar unde nu vrea, sa nu o sustinem" , a completat el.

Turul doi

Pe de alta parte, umanistii au candidati in peste 150 de localitati, unde va avea loc turul doi de scrutin, urmand sa se confrunte fie cu candidati ai Aliantei PNL-PD, fie cu cei ai PSD, a precizat Seres."Ideea sustinerii unui candidat sau altul in turul doi, acolo unde umanistii nu s-au calificat, ramane la latitudinea filialelor judetene, care se vor orienta asupra candidatului recomandat ca bun profesionist, care da dovada de moralitate si care prezinta garantii in privinta transparentei cheltuirii banului public, a promovarii in functii pe principiul profesionalismului, iar nu a clientelismului politic sau a sustinerii proiectelor de infrastructura", a adaugat el.

×
Subiecte în articol: politic