x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liberalii vor regulament nou la Camera Deputaţilor

Liberalii vor regulament nou la Camera Deputaţilor

de Raluca Cret    |    15 Oct 2010   •   00:00

Deputaţii ar putea vota fie prin cartelă, fie prin apel nominal, dacă propunerea PNL va fi îmbrăţişată şi de celelalte partide politice. Propunerea PNL este privită ca singura variantă pentru eliminarea fraudei la vot. Deputatul Ciprian Dobre a declarat la Târgu-Mureş că deputaţii liberali au semnat deja propunerea şi este de părere că acelaşi lucru îl vor face şi deputaţii PSD, UDMR şi chiar şi PDL, pentru că "e o radicalizare a respectării votului cetăţeanului". "În primul rând este o schimbare de filosofie, s-a spus că 20 de ani se număra greşit în Parlament. Cred că e momentul şi în acest sens invit şi parlamentarii, deputaţii PDL, şi pe cei de la PSD şi pe cei de la UDMR, să susţină varianta pe care am găsit-o, şi să eliminăm votul prin ridicare de mână din Parlamentul României. Oricine va fi preşedinte să nu mai poată număra greşit, practic să nu ne mai fure la vot. Se va vota cu cartela, vot electronic, sau prin apel nominal, e absolut necesar." Iniţiativa va fi depusă luni sau marţi la Camera Deputaţilor.

Ciprian Dobre a mai declarat că deputaţii liberali vor părăsi şedinţa Camerei de marţi, dacă şedinţa va fi condusă tot de Roberta Anastase.

"Noi nu putem să intrăm într-o sală de plen, unde şedinţa este condusă de cel care a furat voturi. Voturile în Parlamentul României nu trebuie furate. Eu cred că trebuie să găsim soluţia prin care aceste doamne să-i fie retras sprijinul de către PDL. Cazul Roberta Anastase seamănă din ce în ce mai mult cu cazul Ridzi. Pentru Ridzi, celor de la PDL le-a trebuit şase luni să-i retragă sprijinul politic, pentru funcţia de ministru. Sper să nu trebuiască să se împlinească şase luni să mai pierdem timpul şi cu Roberta Anastase." Ciprian Dobre a mai susţinut că până la Crăciun vom avea un nou guvern, iar schimbarea se va realiza prin moţiune de cenzură.

×
Subiecte în articol: politic