x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Lider AUR, despre alegerile din Republica Moldova: Parcă a fost al treilea tur pentru prezidențiale

Lider AUR, despre alegerile din Republica Moldova: Parcă a fost al treilea tur pentru prezidențiale

12 Iul 2021   •   11:43
Lider AUR, despre alegerile din Republica Moldova: Parcă a fost al treilea tur pentru prezidențiale
Sursa foto: Hepta

Alegerile anticipate parlamentare din Republica Moldova s-au purtat ca și cum ar fi fost al treilea tur de scrutin pentru prezidențiale între Maia Sandu și Igor Dodon, explică pentru MEDIAFAX copreședintele AUR Claudiu Târziu rezultatul formațiunii din Basarabia.

„Este explicabil în primul rând prin context. Dacă suntem foarte atenți, vedem că aceste alegeri anticipate parlamentare din Republica Moldova s-au purtat ca și cum ar fi fost al treilea tur de scrutin pentru prezidențiale între Maia Sandu și Igor Dodon. Rezultatele o arată foarte clar. Votul a fost polarizat între partidul Maiei andu, președintele în exercițiu, PAS și blocul susținătorilor fostului președinte Igor Dodon. (...) Foarte mult din electoratul unionist se regăsește în prezent în PAS, într-un gest de disperare, pentru că și-au pus ultima nădejde, ultima încercare pentru a salva ce se mai poate salva. Au mizat totul pe Maia Sandu”, declară pentru MEDIAFAX Claudiu Târziu.

El consideră că AUR Basarabia a acționat corect în campania electorală: „Totul a fost făcut exact cum trebuia făcut, ca la carte Am avut o campanie foarte bună, foarte frumoasă, energică, entuziastă și plină de curaj”.

„Am obținut ce se putea obține în acest context extrem de nefavorabil și în condițiile în care noi nu avem un partid foarte bine structurat acolo, cu două luni de activitate și fără notorietate. (...) Asta nu înseamnă că ne oprim aici. Dimpotrivă. Este un exercițiu foarte bun pentru noi. Am învățat ceea ce era de învățat. Mergem mai departe cu aceeași îndârjire”, adaugă copreședintele AUR.

La alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova, AUR a obținut 0,5%. Partidul Acțiune și Solidaritate al președintei Maia Sandu a obținut 52 de procente, după numărarea a 99% din voturi. PAS este urmat de Blocul Comuniștilor și Socialiștilor, alianța fostului președinte Igor Dodon, cu 27% și de Partidul Politic Șor, care a obținut cinci procente.

La ultimele alegeri parlamentare din România, AUR a primit peste 9% din voturi.

 

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: republica moldova