x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Lider PSD: Maghiarilor nu le ţine de foame că liderii lor susţin aberaţii

Lider PSD: Maghiarilor nu le ţine de foame că liderii lor susţin aberaţii

21 Mai 2010   •   00:00

Liderul PSD Covasna, Horia Grama, susţine că Partidul Civic Maghiar (PCM) are şanse de câştig în faţa UDMR întrucât Uniunea se erodează, iar faptul că "susţine aberaţiile Guvernului" şi "dă maghiarilor câte o bombonică" nu le ţine acestora de foame.

"Când aceşti oameni (maghiarii - n.r.) văd că reprezentanţii lor susţin aberaţii numai de dragul de a fi la putere şi le mai dau câte o bombonică, precum predarea Istoriei şi a Geografiei în limbile minorităţilor, asta nu mai ţine de foame", a spus, vineri, într-o conferinţă de presă, deputatul PSD de Covasna.

Horia Grama consideră că PCM are acum şanse mari de a câştiga teren în faţa UDMR, deoarece Uniunea se erodează participând la guvernare, iar maghiarii nu se orientează spre partide româneşti, ci vor căuta alternative.

Potrivit lui Grama, maghiarii, dezamăgiţi de măsurile anunţate de Guvern, nu se vor orienta spre partide româneşti, ci mai degrabă vor căuta alternative, probabil PCM.

"Categoric se va păstra în continuare votul etnic, dar, pe de altă parte, UDMR şi până acum s-a erodat. Vedem că a apărut Partidul Civic Maghiar, care a avut nişte rezultate la alegerile locale, desigur la parlamentare nu s-a mai băgat, dar este o alternativă şi UDMR acum este într-o situaţie dificilă", a explicat Horia Grama.

Potrivit acestuia, prezenţa într-un guvern erodează un partid, iar UDMR a participat la aproape toate guvernările.

Grama a adăugat că UDMR, în decursul anilor, şi-a făcut propria politică, dar acum, când toată lumea vede că Guvernul propune măsuri "inacceptabile", care ating toată populaţia, indiferent că sunt români sau maghiari, Uniunea are de pierdut.

Liderul PSD Covasna a afirmat că în urma măsurilor de austeritate anunţate de Guvern vor suferi în număr mare şi maghiarii, în special în judeţele Covasna şi Harghita, unde veniturile populaţiei nu sunt foarte mari, fiind judeţe cu probleme economice.

×
Subiecte în articol: politic