x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liderii Alianţei USR- Plus: Intenţia actualei guvernări de a aduce în ţară rezerva de aur este o măsură populistă

Liderii Alianţei USR- Plus: Intenţia actualei guvernări de a aduce în ţară rezerva de aur este o măsură populistă

01 Mar 2019   •   15:14
Liderii Alianţei USR- Plus: Intenţia actualei guvernări de a aduce în ţară rezerva de aur este o măsură populistă

Liderii Alianţei USR - Plus, Dacian Cioloş şi Dan Barna, consideră că intenţia actualei guvernări de a aduce în ţară rezerva de aur a Băncii Naţionale este doar "o măsură populistă".

"Nu înţeleg ce probleme are domnul Dragnea. I-au rămas sertarele goale şi acum vrea să se lege de aurul României? Mă întreb cât de sigur e aurul României în custodia guvernului României, care face orice numai să nu poată să lucreze Justiţia. Am nişte întrebări la care domnul Dragnea nu a răspuns până acum. În mod populist afirmă că aurul trebuie să vină de acolo de unde e în România. Aurul acela e al României. Avem aur în România pe care, la fel, PSD-ul l-a rezolvat rapid, de la Roşia Montană, să-l dea în stânga şi în dreapta", a răspuns unei întrebări, în conferinţa de presă, liderul Plus, Dacian Cioloş.

Conform acestuia, aducerea în ţară a rezervei de aur este o "măsură populistă".

"Comportamentul acesta al domnului Dragnea şi al PSD-ului arată şi faptul că sunt capabili fără scrupule să se lege de orice subiect ca să provoace populismul şi să-i provoace pe români împotriva străinilor, ca şi cum străinii ar avea ceva cu noi, în timp ce atacă din toate direcţiile Justiţia, împiedicând Justiţia să poată să-şi facă treaba", a declarat Dacian Cioloş. 

La rândul său, liderul USR Dan Barna a declarat jurnaliştilor că "această iniţiativă este o nouă bazaconie marca Liviu Dragnea".

"Se încearcă mutarea atenţiei, pe de o parte, şi se încearcă disperat găsirea unor resurse pe care să le poată specula. În realitate, exemplul pe care l-au dat, că şi alte ţări europene îşi repatriază aurul, vorbim de procente de 20-30 la sută - 20% în cazul Germaniei - dar 95 la sută nu face niciun stat. E o nouă prostie, o nouă instabilitate la adresa stabilităţii economice a României", a declarat Dan Barna. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Dan Barna dacian ciolos