x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liderii PNL, speriați de scindarea partidului. Cîțu dorit la Senat, dacă Ciucă va fi premier 

Liderii PNL, speriați de scindarea partidului. Cîțu dorit la Senat, dacă Ciucă va fi premier 

07 Noi 2021   •   11:00
Liderii PNL, speriați de scindarea partidului. Cîțu dorit la Senat, dacă Ciucă va fi premier 
Sursa foto: Foto Lucian Alecu

Dacă Nicolae Ciucă va fi premier într-un guvern cu PSD, liderii PNL discută scenarii care să nu ducă la scindarea partidului și îi sugerează lui Florin Cîțu să fie președintele Senatului, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse politice din rândul liberalilor.

Mai mulți lideri PNL sunt nemulțumiți de posibilitatea unui guvern PNL - PSD și sunt speriați de scindarea partidului dacă Nicolae Ciucă va fi premier în Guvernul format cu PSD.

Astfel, surse liberale spun că în acest scenariu, liderii îi sugerează lui Florin Cîțu să fie președintele Senatului.

După ultimele nemulțumiri din PNL pentru un posibil Guvern cu PSD, cu Nicolae Ciucă să fie premier, liberalii discută despre un scenariu nou, care să nu scindeze partidul, mai ales că în presă au apărut informații că președintele Klaus Iohannis ar fi sunat anumiți lideri PNL, iar cel mai probabil PNL se va îndrepta spre un Guvern cu PSD. În plus, liderii respectivi s-ar fi și laudat în partid cu telefonul primit de la președinte.

„Dacă va fi un Guvern cu PSD, iar Ciuca premier, atunci Florin Cîțu ar trebui să fie președintele Senatului”, susțin liberalii din partid, potrivit surselor citate.

Florin Cîțu nu și-a exprimat vreo opinie deocamdată, după discuțiile tensionate cu liderii din teritoriu.

În PNL este luat în calcul ca Florin Cîțu să rămână doar președintele PNL, dacă nu va fi la Senat, dar asta va genera nemulțumire în partid, mai spun sursele citate.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu