x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liderii PSD au decis să susţină excluderea lui Geoană din partid. Ponta: A folosit funcţia politică doar în interes personal

Liderii PSD au decis să susţină excluderea lui Geoană din partid. Ponta: A folosit funcţia politică doar în interes personal

14 Noi 2011   •   12:27
Liderii PSD au decis să susţină excluderea lui Geoană din partid. Ponta: A folosit funcţia politică doar în interes personal

UPDATE 15:15 - Biroul Permanent National al PSD a reconfirmat, astazi, in unanimitate, decizia luata saptamana trecuta de BPN in ceea ce-l priveste pe Mircea Geoana, a anuntat liderul social-democrat Victor Ponta. El a mentionat ca reuniunea Comitetului Executiv a fost convocata pentru data de 22 noiembrie.

Liderul PSD a facut mai multe reprosuri la adresa lui Mircea Geoana, despre care sustine ca nu si-a facut datoria fata de partid si de cetateni si ca a incercat sa saboteze constructia USL.

"Mircea Geoana nu si-a facut datoria fata de PSD, fata de romani, au existat momente in care Geoana a folosit o functie politica doar in interes personal, in unele momente aducand grave prejudicii partidului, si a sabotat constructia USL", a declarat Ponta.

In ceea ce priveste decizia de duminica a CNAIM de a-l exclude pe Mircea Geoana din PSD in absenta acestuia, Ponta sustine ca presedintele Senatului ar fi trebuit sa se prezinte la comisie, nu sa sustina o conferinta de presa inainte.

"Geoana nu ar fi trebuit sa faca o conferinta de presa inainte de comisie, el trebuie sa fie audiat. E foarte clar ca nu ne putem baza pe Geoana in batalia din 2012. Nu a reusit sa accepte infrangerea din 2009 si de la congresul din 2010. El a facut o alegere pe care nu a facut-o niciun alt membru al partidului vreodata: sa alegi functia in detrimentul partidului", a mai spus Ponta.

UPDATE 15:00 - PSD a depus o cerere scrisa la Biroul Permanent al Senatului pentru "inlocuirea" lui Mircea Geoana in functia de presedinte al acestui for legislativ. Cererea a fost depusa de catre liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu. PSD solicita inlocuirea lui Mircea Geoana cu Titus Corlatean in functia de presedinte al Senatului.

Saptamana trecuta, PSD a solicitat in plenul Senatului introducerea unui asemenea punct pe ordinea de zi a sedintei. Solicitarea PSD nu a fost supusa votului atunci in plen, iar in final sedinta a fost suspendata din lipsa de cvorum, astfel ca nu s-a luat nicio decizie.

Inaintea sedintei Biroului Permanent National al PSD, Victor Ponta i-a invitat pe ziaristii prezenti la conferinta de presa a USL sa mearga la PSD, la "circoteca", pentru a dezbate cazul Geoana.

Intrebat daca vor fi continuate demersurile de inlocuire a lui Geoana din functia de la Senat, Ponta a raspuns: "Cum era bancul ala? Daca spunem 'nu', tot o sa fiti nefericiti. Eu merg la PSD, ma gasiti acolo. La USL am discutat de ceea ce este important nu pentru presa, ci ceea ce este important pentru Romania si v-am comunicat. Inteleg ca nu va intereseaza restul lucrurilor, haideti la PSD la circoteca".

Ponta a tinut sa precizeze ca "saptamana patimilor", asa cum s-a exprimat Mircea Geoana, nu afecteaza USL. Afirmatie intarita si de liderul PNL, Crin Antonescu.

"Domnilor, problemele legate de domnul Geoana sunt chiar probleme care se discuta la PSD si domnul presedinte Ponta, cu bunatatea sa caracteristica si cu toleranta recunoascuta, v-a invitat la PSD, sa dezbateti subiectul dupa pofta inimii, indelung. Daca aveti intrebari pentru USL...", a spus Antonescu.

×