x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liderul AUR, interzis în Republica Moldova. Parlamentarul, oprit la frontieră

Liderul AUR, interzis în Republica Moldova. Parlamentarul, oprit la frontieră

14 Mar 2021   •   16:07
Liderul AUR, interzis în Republica Moldova. Parlamentarul, oprit la frontieră
Sursa foto: Lucian Alecu

Liderul AUR, George Simion, a mers astăzi la granița României cu Republica Moldova, cu intenția de a trece Prutul, în ciuda interdicției de a intra pe teritoriul Moldovei. El s-a prezentat la vama Albița-Leușeni și a transmis totul pe pagina de Facebook: "Am venit că demnitar la invitația parlamentarilor din Republica Moldova".

"Problema lor este cu calitatea mea de unionist. M-am întors că parlamentar al statului român. Eu nu plec de aici până nu mi se restabilește dreptul normal, natural de a fi lăsat să trec Prutul", a spus George Simion.

"Dumneavoastră aveți interdicție de a intră până în 2023", i-a răspuns vameșul

"Am venit ca demnitar la invitația parlamentarilor din Republica Moldova. Am pașaport diplomatic și mă încadrez în altă situație.", a fost replica lui Simion.

Vameșul a încercat să îi explice lui George Simion că cererea lui trebuie trimisă autorităților centrale moldovene. Acesta l-a sfătuit și să se adreseze instanței de judecată, să conteste interdicție de intrarea în Republica Moldova.

"Dumneavoastră, George Simion, nu vi se permite să intrați. Restul persoanelor cu mare drag."

Parlamentarul AUR refuză să plece din vamă și cere asistență juridică de la Consulatul României în Republica Moldova. Prin intermediul unui comunicat de presă, Simion solicită Ministerului Afacerilor Externe de la București să intervină pe lângă autoritățile de la Chișinău pentru a i se permite să intre pe teritoriul Republicii Moldova ca demnitar al statului român.

"Eu rămân aici în vama. Stau în stradă dacă trebuie. Nu mai sunt activist civic, sunt parlamentar in Parlamentul României. Rămân aici în vamă cât timp e nevoie", a declarat Simion. „Dacă trebuie, stau până în 2023 aici, ca să mi se permită accesul în Republica Moldova. Cer asistență diplomatică și aștept ca autoritățile de la Chișinău, Președinția și Ministerul Afacerilor Externe, să clarifice această situație și să înțeleagă că am tot dreptul să trec Prutul în calitate de parlamentar al României”, a adăugat el.

George Simion se deplasează spre Chișinău la invitația parlamentarilor Republicii Moldova din Comisia pentru integrare europeană. Acesta intenționează să își ia rămas bun la Catedrala Sfânta Teodora de la Sihla din Chișinău de la scriitorul, publicistul și fruntașul unionist Nicolae Dabija, care a trecut vineri la cele veșnice. De asemenea, deputatul dorește să participe și la funeraliile omului de cultură.

×
Subiecte în articol: George Simion