x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică LIderul PNL: Giuliani nu detine vreo functie oficiala in statul american

LIderul PNL: Giuliani nu detine vreo functie oficiala in statul american

28 Aug 2018   •   07:04
LIderul PNL: Giuliani nu detine vreo functie oficiala in statul american

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni seară că Rudolph Giuliani, avocatul lui Donald Trump, nu mai deţine nicio funcţie oficială în instituţiile statului american, prin urmare, scrisoarea transmisă de acesta autorităţilor române reprezintă "un punct de vedere personal". 

 

"Cred că i s-a acordat o importanţă mult prea mare. Domnul Giuliani la ora actuală nu deţine nicio funcţie oficială în statul american, nu reprezintă o poziţie oficială din partea unei instituţii - Senat, Camera Reprezentanţilor, Departamentul de Stat sau Preşedinţia Statelor Unite ale Americii. (...) E un punct de vedere personal, care nu angajează nicio instituţie. (...) Cred că s-a acordat o atenţie mult prea mare acestui subiect. Este o poziţie exprimată de o persoană care, e adevărat, are o carieră importantă în spate, dar care nu reprezintă nicio instituţie a statului american", a afirmat Orban. 

În opinia sa, "în niciun caz" nu se poate trage concluzia că în spatele poziţiei exprimate de Giuliani ar fi preşedintele SUA. 

"Faptul că se speculează că e avocatul lui Trump - acolo este o relaţie contractuală între două persoane, dar în niciun caz nu se poate trage concluzia că în spatele poziţiei exprimate de Giuliani ar exista cumva acesta. (...) Repet, este un punct de vedere exprimat de o persoană particulară din Statele Unite ale Americii, care are o relaţie particulară contractuală cu Donald Trump, preşedintele SUA", a declarat Ludovic Orban la un post de televiziune. AGERPRES

×