x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liderul PSD este presat sa candideze la presedintie

Liderul PSD este presat sa candideze la presedintie

26 Iul 2004   •   00:00

Declaratiile liderului PSD Adrian Nastase facute la New York (SUA), privind candidatura sa la alegerile prezidentiale din toamna "au reprezentat o evaluare, in acel moment, a discutiilor din partid si a hotararii sale de a candida".

Aceste precizari au fost facute de insusi liderul PSD la Navodari, unde a participat la deschiderea lucrarilor taberei de vara "Ecosi", organizata de TSD.

TINUTA. Aici, Nastase a renuntat la tinuta oficiala si, dupa ce a gustat din sarmalute si palinca si a baut o bere cu tinerii social-democrati, a lamurit ultimele sale declaratii privind candidatura la prezidentiale. El a spus ca stie bine regulile politice si, in consecinta, anuntul va fi facut pe 27 august, la Congresul PSD. "Aceasta data reprezinta o zi importanta pentru SUA - Thanksgiving Day (Ziua Recunostintei) - , dar este o coincidenta pe care am descoperit-o ulterior", a mai spus presedintele PSD. Ziua Recunostintei se sarbatoreste insa in a patra joi, din luna noiembrie, a fiecarui an. Nastase a tinut sa precizeze ca nu si-a anuntat candidatura in SUA. El a dat de inteles ca ar fi fost vorba de o interpretare a declaratiilor sale. "Cei de la Bucuresti, care isi doresc ca eu sa imi anunt totusi candidatura, au preluat lucrurile in acest fel. Deci eu nu am facut nici un anunt, am raspuns la o intrebare in legatura cu posibila candidatura si am evaluat, la momentul respectiv, in functie de discutiile pe care le avem in partid si de hotararea mea de a candida, procentul acela de 95%", a explicat Nastase. Liderul PSD declarase la New York, ca este pregatit 95 % sa candideze la Presedintie.

TURISM

Premierul Adrian Nastase a afirmat la Navodari ca "marirea numarului de turisti tineri de pe litoral trebuie realizata prin formule sociale mai ieftine". Adrian Nastase considera ca turismul de la malul marii e caracterizat de un volum mic al investitiilor, din cauza sezonului redus, de doar doua-trei luni pe an. Referitor la turismul de afaceri, primul ministru a subliniat ca, desi acesta exista in orice tara, el "nu reprezinta o solutie".

×
Subiecte în articol: politic