x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liviu Dragnea: Nu putem porni descentralizarea până nu avem punctele de vedere ale administraţiei locale

Liviu Dragnea: Nu putem porni descentralizarea până nu avem punctele de vedere ale administraţiei locale

30 Apr 2013   •   11:18
Liviu Dragnea: Nu putem porni descentralizarea până nu avem punctele de vedere ale administraţiei locale
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Descentralizarea nu poate fi începută fără a avea punctele de vedere ale administraţiei locale, a declarat marţi ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Liviu Dragnea, la întâlnirea cu membrii Consiliului Consultativ pentru Regionalizare şi cei ai asociaţiilor administraţiei publice locale.

"Sper să ajungem cât se poate de repede la un acord pe subiectele dezbătute azi, ca să putem finaliza întregul proces înainte de începerea noii generaţii de programe operaţionale, prevăzute pentru perioada 2013 - 2020. În acelaşi timp, sunt conştient că nu putem porni descentralizarea până nu avem punctele de vedere ale administraţiei locale", a subliniat ministrul, la întâlnirea de la sediul MDRAP.

Reprezentanţii Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România, ai Asociaţiei Municipiilor din România, ai Asociaţiei Comunelor din România, ai Asociaţiei Oraşelor din România şi ai Asociaţiei Primarilor Sectoarelor Municipiului Bucureşti au discutat cu membri ai Consiliului pentru Regionalizare despre tipul competenţelor şi al inventarului patrimonial care vor trebui transferate către autorităţile publice locale, ca urmare a procesului de regionalizare-descentralizare.

Potrivit unui comunicat al MDRAP remis AGERPRES, în cadrul întâlnirii au mai fost abordate teme precum sursele de finanţare şi beneficiarii de la nivel local, modificările care trebuie aduse legislaţiei din domeniul administraţiei publice locale şi viitoarele competenţe ale structurilor descentralizate.

"Salut propunerile colegilor din administraţia publică şi pe cele ale membrilor grupului de lucru academic care sunt în sală. Vom avea din ce în ce mai multe întâlniri de tipul acesta, pentru că nu suntem aici doar ca să stabilim elementele de care avem nevoie pentru organizarea şi funcţionarea regiunilor, ci şi ca să conturăm profilul viitoarelor regiuni administrativ-teritoriale, bazându-ne pe concluziile studiilor pe care ni le prezentaţi", a declarat ministrul Liviu Dragnea, preşedinte al Consiliului Consultativ pentru Regionalizare.

La întâlnire au participat şi membri ai Grupului de lucru academic - reprezentanţi ai Academiei Române, cercetători şi profesori universitari.

Până la următoarea reuniune cu Consiliul Consultativ pentru Regionalizare, reprezentanţii asociaţiilor aleşilor locali se vor întâlni pentru a discuta propunerile avansate şi a stabili un set comun de puncte de vedere.

×