x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liviu Pleșoianu cere închiderea site-ului Administraţiei Prezidenţiale, deoarece ar publica „informații false”

Liviu Pleșoianu cere închiderea site-ului Administraţiei Prezidenţiale, deoarece ar publica „informații false”

25 Apr 2020   •   18:53
Liviu Pleșoianu cere închiderea site-ului Administraţiei Prezidenţiale, deoarece ar publica „informații false”
Sursa foto: Lucian Alecu

Deputatul PSD Liviu Pleşoianu i-a cerut, sâmbătă, ministrului de Interne, Marcel Vela, să închidă site-ul Administraţiei Prezidenţiale, pe motiv că informațiile publicate nu sunt susținute cu argumente stiințifice sau surse relevante.

Pleşoianu i-a cerut, sâmbătă, printr-o postare pe Facebook, ministrului de Interne să închidă site-ul Administraţiei Prezidenţiale, deoarece Klaus Iohannis ar fi publicat informaţii false despre noul coronavirus.

„Solicitare închidere site www.presidency.ro. Site-ul publică numeroase informaţii false în numele unui cetăţean numit «Klaus Werner Iohannis»”, se arată în postarea social-democratului.

„Prin prezenta, vă solicit să emiteţi decizia de blocare a accesului utilizatorilor către site-ul https://www.presidency.ro, întrucât informaţiile disponibile prin intermediul articolelor publicate pe acest site nu sunt susţinute de argumente ştiinţifice sau surse relevante. Exact în data de 11 martie 2020, când OMS a declarat pandemia, pe site-ul www.presidency.ro a fost publicat un material video (plus transcriere) în cadrul căruia un cetăţean, cu numele complet: Klaus Werner Iohannis, a făcut afirmaţii de natură să dezinformeze şi să genereze comportamente sociale nejustificate şi chiar să zădărnicească eforturile autorităţilor de combatere a răspândirii noului tip de coronavirus”, a scris Pleşoianu, pe Facebook.

Deputatul PSD a dat și exemple. Acesta a ataşat un discurs al preşedintelui Klaus Iohannis din 11 martie, în care şeful statului spune că „boala” ar trebui demitizată şi că şi bătrânii care au probleme de sănătate şi au fost infectaţi cu COVID-19 au o stare generală acceptabilă.

De la instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României, ANCOM a închis mai multe site-uri media, la solicitarea Ministerului Afacerilor Interne. Motivele invocate sunt că aceste site-uri au publicat informaţii false despre noul coronavirus.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Liviu Pleșoianu