x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ludovic Orban despre căderea guvernului: Ăsta ar fi tupeu maxim. Eu nu cred că e posibil. E o ipoteză care nu stă în picioare

Ludovic Orban despre căderea guvernului: Ăsta ar fi tupeu maxim. Eu nu cred că e posibil. E o ipoteză care nu stă în picioare

04 Oct 2021   •   17:30
Ludovic Orban despre căderea guvernului: Ăsta ar fi tupeu maxim. Eu nu cred că e posibil. E o ipoteză care nu stă în picioare

Ludovic Orban își exprimă opinia despre o eventuală propuere de premier dacă actualul guvern va cădea în urma moțiunii de cenzură. 

„Ăsta ar fi tupeu maxim să vii tot cu Florin Cîțu”, spune Ludovic Orban despre varianta în care, dacă guvernul ar fi demis, președintele Klaus Iohannis să îl desemneze tot pe Florin Cîțu să formeze guvernul.

El evită să spună dacă ar vota un nou executiv condus de actualul lider PNL, Florin Cîțu.

„Eu nu cred că e posibil. E o ipoteză care nu stă în picioare”, adaugă Orban.

Orban apreciază că niciun parlamentar PNL nu va vota moțiunea de cenzură a PSD și admite că se va întâlni luni cu senatorii și deputații care l-au susținut la congresul PNL.

„Am în fiecare zi, în fiecare săptămână întâlnitri cu colegii mei din parlament. După congres purtăm o discuție cu parlamentarii care au fost alături de mine, care au semnat apelul făcut înainte de congres să vedem ce e de făcut. (Discutăm despre - n.r.) situația politică, cum ne poziționăm, lucruri legate de viitorul politic al României, cum să ne implicăm în soluționarea crizei...”, mai spune Orban.

Referitor la posibilitatea înființării unui partid, Ludovic Orban spune: „Fie încercăm să salvăm PNL, cae e prăbușit în încrederea publică. Dacă nu putem să salvăm PNL, evident că salvăm liberalismul din România”.

Mediafax

×