x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ludovic Orban despre Congresul PNL: Un pericol pentru democrația românească

Ludovic Orban despre Congresul PNL: Un pericol pentru democrația românească

27 Sep 2021   •   12:52
Ludovic Orban despre Congresul PNL: Un pericol pentru democrația românească

Ludovic Orban, fostul președinte al liberalilor, susține că modul în care s-a desfășurat Congresul PNL reprezintă un pericol pentru democrația românească.

Declarațiile au fost făcute luni.

„Sâmbătă și duminică am asistat la cele mai grave încălcări ale normelor democratice săvârșite vreodată în interiorul unui partid politic în ultimii 31 de ani... Un așa zis Congres in care a fost încălcat flagrant dreptul de a alege liber”, a spus Ludovic Orban.

Fostul președinte al PNL a mai vorbit despre presiuni, amenințări, regimuri totalitare, atacuri mârșave și utilizarea puterii de stat în scopuri electorale.

„Parcă sunt desprinse din apanajele aparatelor totalitare”, a punctat Ludovic Orban.

„O demisie aflată a dispoziția președintelui PNL pentru a fi depusă în momentul în care este necesar această depunere. Nu mi-am depus demisia la Camera Deputaților pentru că dacă astăzi mi-aș fi dat demisia, cel mai probabil, în situația politică în care ne regăsim, președinte al Camerei ar fi ajuns un pesedist și nu vreau să fac niciun cadou unui pesedist.

În cazul în care în maxim 15 zile nu va fi depusă, îmi voi depune eu, personal, demisia.

Este o decizie irevocabilă pe care o voi pune în practică.

Există un motiv foarte puternic care mă determină să fac acest gest. Dacă cineva își imaginează că poate să-mi închidă gura după ceea ce s-a întâmplat sâmbătă și duminică înseamnă că nu mă cunoaște,”a explicat Orban.

Liderul liberal susține că imaginea PNL a fost distrusă în urma congresului din weekend.

„Planificatorii acestei lovituri de partid care au orchestrat cea mai puternică lovitură aplicată democrației, și-au bătut joc de istoria glorioasă a PNL și au transformat PNL în ceva ce nu a fost niciodată, coborând-ul la cele mai joase cote de popularitate și distrugând imaginea PNL”, a adăugat Orban.

Ludovic Orban a mai spus că metodele utilizate în timpul Congresului PNL ar putea fi folosite și în timpul alegerilor.

„Nu cumva ei sunt un pericol pentru democrația românească dacă au fost în stare să-și amenințe colegii, să-și umilească partenerii”, s-a întrebat fostul președinte al PNL.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ludovic orban