x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ludovic Orban, despre planul PSD de a prelungi dezbaterile pentru legea bugetului: PSD trebuie să înțeleagă că este în Opoziție

Ludovic Orban, despre planul PSD de a prelungi dezbaterile pentru legea bugetului: PSD trebuie să înțeleagă că este în Opoziție

24 Feb 2021   •   17:35
Ludovic Orban, despre planul PSD de a prelungi dezbaterile pentru legea bugetului: PSD trebuie să înțeleagă că este în Opoziție
Sursa foto: Lucian Alecu

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a declarat, miercuri, la Parlament, că obiectivul PNL este ca bugetul pe 2021 să fie votat marțea viitoare. De asemenea, acesta a afirmat că PSD „trebuie să înțeleagă că este în Opoziție”, în contextul în care social-democrații se pregătesc să prelungească dezbaterile pentru legea bugetului.

„Trebuie să înţeleagă că sunt în Opoziţie şi noi nu tratăm Opoziţia aşa cum a tratat PSD Opoziţia atunci când noi eram în Opoziţie. Pe de altă parte, acest buget a fost construit cu foarte multe negocieri, negocieri la nivel european. V-am explicat că România este intrată într-o procedură de deficit excesiv, în care trebuie să ţinem cont de toate angajamentele pe care le avem la nivel european şi este nevoie de cumpătare, prudenţă, foarte multă atenţie privitor la oricare creştere de cheltuieli, cu atât mai mult cu cât, repet, Guvernul nostru - PNL, USR PLUS, UDMR - a avut un angajament pe care îl respectă în această lege a bugetului de stat de a nu creşte impozitele, taxele, contribuţiile. Pentru că este necesar să menţinem această fiscalitate stimulativă pentru a încuraja dezvoltarea, investiţiile, pentru a lăsa cât mai mulţi bani către investitori, companii şi cetăţeni care să circule cât mai mult în economie", a afirmat Orban.

În ceea ce privește amendamentul depus de PSD la proiectul legii bugetului de stat referitor la creșterea alocațiilor pentru copii, Orban a precizat că „din 2005 până astăzi, dublarea alocațiilor sau creșterea alocațiilor a fost decisă în special de PNL”.

„Am spus că există un angajament al nostru de a dubla alocaţia conform legii adoptate în 2019, etapizat, şi de altfel au mai crescut anul acesta cu încă 20%, cu o cincime din creşterea care fusese prevăzută la data de 1 ianuarie. Acestea sunt resursele de care dispunem. Noi trebuie să alcătuim un buget care, uşor-uşor, să revină spre echilibru, să reducem gradual deficitul bugetar, astfel încât într-un termen rezonabil stabilit în negociere cu Comisia Europeană să revenim la un deficit de sub 3% din PIB şi în toate deciziile pe care le luăm privitor la cheltuieli trebuie să ţinem cont de acest obiectiv", a mai afirmat Orban.

Senatoarea PSD Gabriela Firea a anunțat, marți, că parlamentarii PSD au depus un amendament la proiectul legii bugetului de stat pe acest an prin care solicită majorarea alocațiilor pentru copiii de la 2 ani până la majorat de la 214 lei la 300 de lei și majorarea de la 427 de lei la 600 de lei pentru copiii cu vârste curpinse între 0 și 2 ani, inclusive pentru copiii cu dizabilități.

×
Subiecte în articol: ludovic orban legea bugetului buget 2021