x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ludovic Orban, despre poziția USR PLUS privind planul Anghel Saligny: avem răbdare

Ludovic Orban, despre poziția USR PLUS privind planul Anghel Saligny: avem răbdare

24 Aug 2021   •   21:05
Ludovic Orban, despre poziția USR PLUS privind planul Anghel Saligny: avem răbdare
Sursa foto: Foto Lucian Alecu

Președintele PNL, Ludovic Orban, a vorbit despre poziția USR PLUS privind planul Anghel Saligny. Să-și definitiveze propunerile, noi avem răbdare, a spus Orban, marți, la finalul ședinței la care au participat reprezentanții partidelor din coaliția de guvernare.

Ludovic Orban a dezvăluit ce propuneri au avut reprezentanții USR PLUS în ceea ce privește planul național de dezvoltare Anghel Saligny, susținut de PNL.

„Colegii de la USR PLUS au formulat propuneri privind standarde de cost, procedura transparentă, o platformă digitală pentru a urmări fiecare proiect de la semnare până la execuție. Mai sunt și alte, neincluderea proiectelor care au fost în PNDL 1 și PNDL 2, de asemenea, dacă nu se depun documentele solicitate în doi ani, cel care le-a depus pierde dreptul de a primi finanțare”, a explicat Ludovic Orban.

Președintele PNL a evitat să spună dacă reprezentanții USR PLUS au condiționat susținerea pentru planul de investiții Anghel Saligny de desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție.

„Discuțiile vor continua, există deschidere pentru a-l îmbunătăți, pentru a-l face mai transparent... Nu aș vrea să înțeleg așa discuțiile pe care le-am purtat, obiectivul este asumat de toate partidele coaliției... desființarea secției rămâne un obiectiv pentru PNL... Ei trebuie să-și definitiveze toate propunerile, pe cele mai multe le-am agreat, avem răbdare”, a precizat Ludovic Orban

În cadrul ședinței coaliției, participanții au vorbit despre rectificarea bugetară care va fi făcută prin ordonanță de urgență. De asemenea, reprezentanții PNL, USR PLUS și UDMR au căzut de acord asupra formei ordonanței de urgență privind lucrările publice afectate de majorările de preț din domeniul materialelor de construcție.

Orban a dezvăluit că părțile au stabilit ca pentru toate lucrările din bugetul de stat și bugetele locale să fie o formulă de indexare care să țină cont de evoluția prețurilor la materialele de construcție. De asemenea, va fi o ajustare pentru proiectele prin fonduri europene indiferent dacă există creșteri sau scăderi de prețuri, a adăugat Orban.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ludovic orban