x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ludovic Orban, îngrijorat de letalitatea Covid-19, dar nu vede motive pentru amânarea alegerilor

Ludovic Orban, îngrijorat de letalitatea Covid-19, dar nu vede motive pentru amânarea alegerilor

de Ion Alexandru    |    13 Oct 2020   •   08:59
Ludovic Orban, îngrijorat de letalitatea Covid-19, dar nu vede motive pentru amânarea alegerilor
Sursa foto: Guv.ro

Două declarații care se bat cap în cap au fost făcute, ieri, de premierul Ludovic Orban, în mai puțin de cinci minute. Președintele PNL a declarat că este foarte afectat de moartea fostului primar al Călărașiului și lider al organizației locale, Dan Drăgulin, care și-a pierdut viața în urma infectării cu Covid-19. Acesta a contractat virusul în timpul campaniei electorale pentru alegerile locale. Cu acest prilej, Orban a ținut să precizeze că „ați văzut că acest virus atacă într-un mod surprinzător. Nu știi niciodată ce efecte are, dar este clar că provoacă decese”.

Afirmația a fost făcută pentru jurnaliștii care doreau să afle ce alte măsuri urmează să ia Guvernul, în situația în care numărul infectărilor se află în continuă creștere. Evident, premierul a fost întrebat inclusiv dacă, având în vedere evoluția pandemiei la nivel național, ia în calcul sau consideră oportună amânarea alegerilor parlamentare, programate pentru data de 6 decembrie. „Din punctul meu de vedere, nu reprezintă niciun risc suplimentar de infectare organizarea alegerilor parlamentare”, a precizat acesta.
Ludovic Orban a anunțat că va deschide lista de candidați ai Organizației de București a PNL pentru Camera Deputaților.

×