x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ludovic Orban își ia revanșa: Florin Cîțu a rămas repetent la examenul parlamentar

Ludovic Orban își ia revanșa: Florin Cîțu a rămas repetent la examenul parlamentar

05 Oct 2021   •   16:11
Ludovic Orban își ia revanșa: Florin Cîțu a rămas repetent la examenul parlamentar

După căderea guvernului condus de Florin Cîțu, președintele Camerei Deputaților spune că acesta a rămas repetent la examenul parlamentar.

„PNL și-a pierdut guvernarea din cauza unor decizii iresponsabile care au dus la ruperea coaliției de guvernare și la apariția acestei majorități”, a spus Orban, după ce a anunțat, căderea Guvernului în Parlament.

El acuză că toate aceste decizii au fost luate de premierul Florin Cîțu, „cel care astăzi a rămas repetent la examenul parlamentar, moțiunea de cenzură”.

„România se află în plină criză pandemică, România trebuie să facă față unor provocări extrem de serioase, România are nevoie de un guvern stabil, de un guvern care să se bazeze pe o parlamentară și să aibă capacitatea să ofere soluții pentru problemele românilor. Odată încheiată această aventură a unor oameni care nu înțeleg nimic din politică și din ceea ce înseamnă servirea interesului public este necesară declanșarea negocierilor pentru formarea unei majorități parlamentare stabile care să ducă cât mai repede posibil la investirea unui guvern cu deplină capacitate de execițiu”, a mai spus Orban.

Acesta susține că soluția este cea pe care a susținut-o încă din 1 septembrie când s-a declanșat criza, și anume refacerea coaliției de guvernare.

„Avem un acord, un program negociat. E nevoie doar de actori credibili, responsabili, care să se așeze la masa negocierilor, să refacă această coaliție, să dea României cât mai repede un guvern care să se apuce de treabă”, a declarat Ludovic Orban.

Guvernul Cîțu a fost demis în Parlament după ce 281 de parlamentari PSD, USR și AUR. Joi ar putea fi consultări la Palatul Cotroceni pe tema formării noului Guvern.

Mediafax

×
Subiecte în articol: ludovic orban florin citu