x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ludovic Orban la Summit PPE de la București: PSD şi-a bătut joc de România

Ludovic Orban la Summit PPE de la București: PSD şi-a bătut joc de România

16 Mar 2019   •   13:47
Ludovic Orban la Summit PPE de la București: PSD şi-a bătut joc de România

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă că Partidul Social Democrat "şi-a bătut joc de România" şi de aceea este în scădere în sondajele de opinie.

"Prima bătălie a anului este bătălia pentru Parlamentul European. În ianuarie - februarie 2017, în toate sondajele de opinie partidul de guvernământ, PSD, avea 54 - 55%, iar PNL avea 16 - 17%. Cred că multora dintre dumneavoastră dacă le-aş fi spus că avem forţa să învingem "ciuma roşie" fără niciun fel de rezerve probabil că aţi fi considerat că nu sunt cu picioarele pe pământ. PNL a depăşit PSD şi suntem pe o traiectorie ascendentă, iar ei "se duc în cap" pentru că şi-au bătut joc de România", a susţinut Orban, la Summitul liderilor locali şi regionali ai Partidului Popular European, care are loc la Bucureşti.

El a mai afirmat că, potrivit cercetărilor, preşedintele Klaus Iohannis "zdrobeşte" orice candidat.

"Chiar dacă, de multe ori, nu a putut să fie alături de noi, în primul rând din cauza aşezământului constituţional şi atribuţiilor, vă garantez că domnul Klaus Iohannis este în fiecare zi cu inima alături de PNL şi de România", a spus Orban.

"Să câştigăm alegerile europarlamentare, prezidenţiale şi mai ales alegerile locale şi parlamentare, pentru ca în echipă cu preşedintele Klaus Iohannis să arătăm ce putem face pentru România, să ridicăm România la un nivel la care puţini se gândesc astăzi", le-a transmis liderul PNL liberalilor.

Preşedintele PNL a făcut trimitere la asediul de la Viena şi a susţinut că "husarii înaripaţi" sunt pregătiţi: "O să închei cu un strigăt de luptă. Ultima încercare a turcilor de a ocupa Viena a fost zădărnicită de o şarjă de cavalerie care a fost condusă de husarii înaripaţi polonezi şi care au reuşit să întoarcă pe spate sute de mii de otomani şi care erau împrejurul Vienei, reuşind să păstreze Europa aşa cum este ea astăzi. Dragii mei, şarja de cavalerie a început, husarii înaripaţi sunt pregătiţi de luptă, fiecare dintre voi trebuie să intre în luptă cu încrederea în izbândă", a conchis Ludovic Orban. AGERPRES

×
Subiecte în articol: ludovic orban