x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ludovic Orban: Lia Olguţa Vasilescu ar trebui să demisioneze

Ludovic Orban: Lia Olguţa Vasilescu ar trebui să demisioneze

27 Iun 2018   •   07:06
Ludovic Orban: Lia Olguţa Vasilescu ar trebui să demisioneze

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, apreciază că ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, ar trebui să îşi dea demisia după ce a distribuit pe pagina sa de Facebook un filmuleţ realizat în Venezuela şi în care mai mulţi protestatari erau îndepărtaţi cu tunuri de apă.

 

"Cum să pună un ministru al Guvernului României un clip în care prezintă cum sunt împrăştiaţi nişte protestatari cu tunuri de apă? Păi asta se întâmpla în Venezuela, într-un regim autocratic, într-un regim care calcă în picioare democraţia, care îşi bate joc de cetăţeni. Nu se poate întâmpla aşa ceva. Un ministru, într-o ţară europeană... Păi trebuia să îşi dea demisia, să plece a doua zi. Este ceva de noaptea minţii", a spus Orban la un post de televiziune.

El a opinat de asemenea că organizarea unei contramanifestaţii, miercuri, în Parcul Izvor ar reprezenta "o prostie".

"Acum (Claudiu Manda, n.r.) ameninţă că vine cu contramanifestaţie... Păi, vrea să dea foc la România? Dar nu-şi dă seama ce se poate întâmpla. Nu am nimic dacă vor să manifeste, dar să manifeste în altă parte, nu unde s-au anunţat protestele, care sunt organizate de opoziţie, de societatea civilă şi de cetăţeni, care sunt organizate pe partea Parcului Izvor acolo unde s-au făcut de regulă manifestaţiile în momente importante la nivelul Parlamentului. Îi sfătuiesc să nu facă această prostie, pentru că e posibil să iasă rău acolo. Şi aşa e o tensiune în societate, este o nemulţumire şi o exasperare din partea unei majorităţi zdrobitoare a românilor împotriva a tot ceea ce face PSD şi mai ales clanul din jurul lui Dragnea. Dacă vin cu astfel de provocări, nimeni nu mai poate să controleze ce se poate întâmpla", a mai spus Orban.

Liderul PNL a dezaprobat modul în care s-a comportat Jandarmeria la manifestaţiile din 20 iunie.

"Jandarmeria s-a comportat într-un mod în care nu ar fi trebui să se comporte. Nu zic că poate au fost unul-doi-cinci-şapte provocatori. Dar nu poţi să vii la intimidare cu motoarele ambalate, toţi pregătiţi să intervină, în condiţiile în care ai de-a face cu o mulţime paşnică, care s-a manifestat din ianuarie 2017 până acum, nu numai paşnic, a fost supercivilizată, inteligentă. Întotdeauna au strâns gunoaiele care rămâneau după manifestaţii, au fost plini de imaginaţie şi se vedea clar că e o mulţime plină de oameni inteligenţi, de oameni frumoşi care niciodată nu au pus în pericol vreo instituţie publică sau ordinea de drept. Dar se pare că sunt unii speriaţi de bombe, unii care sunt disperaţi şi care în paranoia lor îşi imaginează că aceşti oameni ar reprezenta un pericol pentru ei", a mai precizat Orban. AGERRPES

×