x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ludovic Orban: "PDL poate forma un guvern condus de Stolojan în Burundi, în Kuala Lumpur sau în Congo"

Ludovic Orban: "PDL poate forma un guvern condus de Stolojan în Burundi, în Kuala Lumpur sau în Congo"

12 Sep 2008   •   00:00

Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a declarat că se aşteaptă ca Theodor Stolojan să se îmbolnăvească, dacă nu cumva este deja bolnav, apreciind că PDL  poate forma un guvern condus de Stolojan în Burgundi, în Kuala Lumpur sau în Congo.



Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a declarat că se aşteaptă ca Theodor Stolojan să se îmbolnăvească, dacă nu cumva este deja bolnav, apreciind că PDL  poate forma un guvern condus de Stolojan în Burgundi, în Kuala Lumpur sau în Congo.

"S-ar putea ca fantoma lui Iliescu să bântuie în continuare Cotroceniul, că altfel este greu de înţeles cum este posibil ca după 18 ani de evoluţie democratică PD şi Băsescu să propună acelaşi candidat pentru funcţia de prim-ministru, aşa cum a făcut şi Ion Iliescu. Dar, probabil, sunt nişte fire nevăzute pe care poate până astăzi nu am reuşit să le înţelegem. Sigur că în ceea ce mă priveşte aştept ca Stolojan să se îmbolnăvească, chiar dacă nişte consilieri de imagine neinspiraţi l-au arătat la malul mării, aproape în costumul lui Adam, ieşind din valurile mării sau din piscină", a susţinut Ludovic Orban.

Liderul PNL a subliniat că PDL poate forma un guvern condus de Stolojan în Burundi sau în Kuala Lumpur.
"Eu cred că se va îmbolnăvi, dacă nu cumva este deja bolnav, şi în niciun caz povestea cu Stolojan prim-ministru nu va deveni realitate. Oricum, dacă partea nu foarte mare din PD care mai are o urmă de normalitate... Cu Stolojan candidat la prim-ministru, PD poate să formeze Guvernul în Burundi sau în Kuala Lumpur sau poate în Congo, în niciun caz în România", a spus Orban.

Pe de altă parte, liberalul a afirmat că românii nu mai au nevoie de oameni politici care "să guverneze România zăngănind cătuşele, folosind intrumentele de represiune" - parchetul, serviciile de informaţii, poliţia. "Nu mai avem nevoie de fantome ale trecutului, aşa cum este vechiul nou candidat la funcţia de prim-ministru pe care l-a prezentat PD", a spus Ludovic Orban.

El a ţinut să transmită un mesaj pentru adversarii politici ai preşedintelui PNL, Călin Popescu Tăriceanu, cărora le-a tranmis să aibă grijă că la toamnă Tăriceanu votează cu cartea de indentitate.

În plus, Ludovic Orban le-a transmis liberalilor din Bucureşti că îi aşteaptă un examen "nu foarte uşor". "Nu trebuie să privim cu uşurinţă această campanie. Avem cu ce să ne prezentăm în faţa oamenilor. Vă mărturisesc că mă plimb pe stradă unde întâlnesc zeci, sute de oameni care mă abordează, aproape niciunul nu mă înjură, marea majoritate intră în discuţuie, şi pot să vă spun că avem un potenţial pe care încă nu-l exploatăm. Poate nu am ştiut să explicăm suficient de clar ceea ce a însemnat guvernarea noastră şi ce putem face în următorii patru ani", a spus Orban.

În opinia sa, "oamenii au primit prea mult circ" şi "poate de multe ori au confundat politica cu o telenovelă sau cu o manea", dar că au început să se sature de circ şi încep şi să caute ceva concret, ceva bun care să li se întâmple în viaţa lor de zi cu zi.
"Şi aici e practic misiunea fiecăruia dintre noi. Să le arătăm că de fapt fiecăruia dintre ei li s-au întâmplat lucruri bune în cei patru ani de guvernare şi că noi suntem aceia care putem să fructificăm în continuare începutul extraordinar pe care l-am avut, să ducem cu adevărat România la statutul de ţară europeană", le-a spus liberalilor din Capitală fostul preşedinte PNL Bucureşti.

Vicepreşedintele PNL a mai spus că dacă Mircea Geoană sau Theodor Stolojan vor ajunge în fruntea Guvernului, obiectivul transformării României în a şaptea putere economică a Europei va fi un simplu vis.
"Au început să râdă alde Geoană, alde Stolojan de obiectivul pe care l-a fixat premierul Tăriceanu, de a ajunge a şaptea putere în Europa. Cu siguranţă, dacă ei vor guverna România, este un simplu vis ca România să devină a şaptea putere europeană. Dacă vor guverna liberalii România, acest lucru reprezintă o garanţie, iar faptele vorbesc pentru noi. Nici nu avem nevoie să promitem marea cu sarea. Singurul lucru pe care trebuie să-l facem este să fim aşa cum suntem noi, normali", a precizat Ludovic Orban.

În final, Orban le-a cerut liberalilor să facă mai mult în aceste alegeri parlamentare, decât au făcut în alegerile locale.
"Avem de-a face cu un sistem nou, uninominal, în care va conta enorm de mult calitatea candidaţilor şi mai ales modul în care vor face campanie. Sigur că există un deficit de notorietate la unii candidaţi, poate că structurile de susţinere ale campaniei nu sunt suficient de bine organizate, poate că nu am reuşit să folosim suficient de bine canalele mediatice pentru a putea să prezentăm candidaţii noştri. Trebuie să înţelegeţi că nu putem să-i lăsăm pe aceşti candidaţi singuri, trebuie să fim alături de ei, să mergem pe mâna lor, să formăm echipe care să-i sprijine cu adevărat, să continuăm modul de a face politică pe care l-am început în Bucureşti, politica la nivelul străzii, în relaţii directe cu cetăţeanul. Am încredere în voi, succes candidaţilor, tuturor prietenilor liberali să fie alături de noi în această campanie", a spus Ludovic Orban.
Mediafax

×