x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ludovic Orban: PSD a iniţiat referendumul. PNL a pierdut tot timpul pe mâna PSD

Ludovic Orban: PSD a iniţiat referendumul. PNL a pierdut tot timpul pe mâna PSD

06 Sep 2012   •   12:39
Ludovic Orban: PSD a iniţiat referendumul. PNL a pierdut tot timpul pe mâna PSD

Liberalul Ludovic Orban arunca vina pe PSD pentru initierea suspendarii presedintelui Basescu, si indirect si pe esecul de la referendum.

"La nivel declarativ, toti liberalii spun ca referendumul a fost un succes. Singura greseala a fost acceptarea cvorumului, dar, cei care au acceptat, la Bruxelles, pragul de participare au fost cei de la PSD", a declarat Ludovic Orban.

Tot PSD a initiat referendumul, prin urmare, liderului liberal nu i se pare normal sa fie tras la raspundere PNL.

"Desi, in perceptia publica, initiatorul acestui referendum este domnul Antonescu, cei care au initiat referendumul au fost colegii nostri de la PSD. Noi nu am promis public ca vom respecta cvorumul, nu noi am dus la actuala configuratie a CCR", a continuat deputatul liberal Ludovic Orban.

"PNL trebuie sa se concentreze pe alegerile parlamentare. Va veni timpul sa discutam si despre referendum, dar nu mi se pare normal ca unii de la PSD sa-l scoata tap ispasitor pe Crin Antonescu. PNL a pierdut mereu pe mana PSD. Insa PNL respecta toate angajamentele pe care le-a facut. Antonescu a facut tot ce a depins de el pentru a indeplini dorinta romanilor, aceea de a-l demite pe Traian Basescu. Trebuia sa de asteptam ca la urmatoarea procedura de demitere sa ne asiguram ca toate procedurile constitutionale sunt indeplinite", a spus liberalul.

Ludovic Orban a mai spus ca Antonescu a fost ales la conducerea PNL in baza unor obiective pe care si le-a asumat. "Judecata pentru indeplinirea obiectivelor nu-l face decat Congresul PNL", a conchis Orban.

×