x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ludovic Orban recunoaște că a scăzut numărul de teste

Ludovic Orban recunoaște că a scăzut numărul de teste

03 Dec 2020   •   21:48
Ludovic Orban recunoaște că a scăzut numărul de teste

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi seara, că numărul de teste pentru depistarea SARS-CoV-2 a scăzut pentru că au fost patru zile libere, dar statisticile ne arată că numărul cazurilor este în scădere, iar rata de incidență este mai mică decât luna trecută.

Orban a declarat, la Digi 24, că de regulă se fac mai puține teste în zilele libere, iar în România au fost patru zile libere.

„Noi am avut un șir de patru zile libere (...) De regulă, în zilele libere se fac mai puține teste, pentru că și personalul din centrele de testare are nevoie de odihnă, nu poate lucra zi de zi, fără odihnă. Numărul de persoane care au abilitatea de a face astfel de teste este limitat, deși noi am crescut constant numărul centrelor de testare și numărul de persoane. Fiind 30 noiembrie și 1 decembrie zile libere, după alte două zile libere, nu s-au făcut 10.000 de teste cum se fac de obicei sâmbăta - duminica, ci s-au făcut 15 - 16.000 de teste, mai puțin decât în zilele normale”, a explicat premierul.

Ludovic Orban a mai spus că de miercuri, de la ora 10, până joi la ora 10 s-au făcut peste 32.000 de teste, iar numărul persoanelor pozitive a fost de aproximativ 7.600.

„Noi facem analiza numărului de cazuri atât de la o zi la alta, atunci când numărul de teste este comparabil, dar mai ales ziua săptămânii actuale cu ziua săptămânii trecute, a săptămânii celeilalte. Facem analize. Cele mai dese se fac pe trei zile, dar și pe 7 zile. (...) Ziua echivalentă zilei de astăzi (joia trecută – n.r.) am avut peste 9.000 de persoane infectate cu coronavirus, iar astăzi am avut 7.600 de persoane”, a precizat Ludovic Orban.

Premierul a mai spus că în mai multe județe rata de incidență este în scădere, după restricțiile luate în noiembrie.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban