x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ludovic Orban spune care este soluția pentru ieșirea din criza politică

Ludovic Orban spune care este soluția pentru ieșirea din criza politică

10 Sep 2021   •   13:30
Ludovic Orban spune care este soluția pentru ieșirea din criza politică

Actualul președinte PNL, Ludovic Orban, spune că nu va accepta nicio înţelegere cu PSD pentru a pune capăt crizei poltice. Totodată, el a spus că refacerea coaliției este cea mai bună soluție. El a precizat că există trei variante pentru rezolvarea situației actuale. 

"Trebuie rezolvată criza cu orice preţ. Nu cred că este mai importantă persoana şi soarta unui om decât România şi decât PNL. Cu cât terminăm mai repede această criză, cu atât lucrurile vor merge mai bine. Ştiţi foarte bine că există trei variante, nu e complicat. Avem varianta să refacem coaliţia existentă, avem varianta să facem o înţelegere cu PSD şi varianta de a trece în opoziţie. Astea sunt cele trei variante, nu există alte variante. Personal, vă spun că nu voi accepta nicio înţelegere cu PSD. Orice înţelegere pe care a făcut-o de-a lungul timpului PNL cu PSD s-a terminat în gravul dezavantaj al PNL şi în câştigul PSD", a declarat Orban. 

Totodată, el exclude varianta unui guvern minoritar și nici nu dorește ca PNL să iasă de la guvernare.

"Nu putem accepta nici să rămânem agăţaţi ca guvern minoritar de mila PSD care în mod evident că ne va arunca de la putere exact atunci când o să le convină lor cel mai mult, după ce ne vom compromite şi după ce nu vom avea capacitatea de a guverna. Opoziţie nu-mi doresc. PNL are vocaţia guvernării. Toate eforturile pe care le-am făcut de-a lungul carierei mele au fost în direcţia de a câştiga alegerile şi de a duce PNL la guvernare. Strategic, singura soluţie onorabilă, din punctul de vedere al electoratului, care, de altfel, e susţinută de aproape 70% din electorat, pe cercetările sociologice pe care le-am făcut, e să refacem coaliţia. Nu e complicat, ştim foarte bine care-i preţul refacerii coaliţiei. Că acest preţ va fi plătit acum, peste două zile, peste o săptămână sau peste 45 de zile, acest preţ va fi plătit, credeţi-mă ce vă spun", explică liderul PNL.

La alegerile interne din 25 septembrie trebuie aleasă o persoană care să negocieze cea mai bună formulă de guvernare.

"În 25 septembrie, practic, aproape că alegerea dumneavoastră e mult uşurată chiar şi din perspectiva strategiei politice şi a perspectivelor existente, cine poate reface coaliţia de guvernare şi cine nu poate reface coaliţia de guvernare. (...) Avem nevoie să alegem în fruntea PNL un om care are ştiinţa, arta, experienţa pentru a putea, în actualul context politic, să negocieze formula de guvernare care să fie cea mai avantajoasă şi care să ne dea posibilitatea să guvernăm cât mai bine", precizează liberalul.

El a participat, vineri, la şedinţa Colegiului Director Judeţean PNL Giurgiu.

×
Subiecte în articol: ludovic orban