x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Lui Ponta i se pregăteşte mazilirea?

Lui Ponta i se pregăteşte mazilirea?

de Marius Gîrlașiu    |    02 Oct 2015   •   12:25
Lui Ponta i se pregăteşte mazilirea?
Sursa foto: Adrian Manolache

Liviu Dragnea ar pregăti marea trădare după Congres. Potrivit unor surse din partid, PSD ar fi negociat cu Klaus Iohannis să-i retragă sprijinul lui Victor Ponta cu o condiţie: preşedintele să numească un premier social-democrat. Dragnea şi Ponta au negat imediat zvonurile.

Surse din PSD au scăpat, ieri, scenariul conform căruia social-democraţii ar pregăti din umbră mazilirea lui Victor Ponta după Congresul din 18 octombrie. Planul ar fi ca după alegerea lui Liviu Dragnea ca lider suprem al partidului, PSD să-i retragă sprijinul premierului din coaliţia de guvernare cu asigurări clare de la Cotroceni. Klaus Iohannis ar fi garantat, neoficial, că ar fi de acord să nominalizeze un premier din rândurile PSD în cazul Liviu Dragnea l-ar lăsa din braţe pe “amicul” Ponta. Ar mai fi existat şi varianta ca generalul Gabriel Oprea să-l înlocuiască pe actualul premier la Palatul Victoria, însă varianta nu ar fi una pe placul lui Dragnea. Astfel, imediat după marea trădare, Klaus Iohannis ar urma să negocieze la Cotroceni cu liderii coaliţiei numele viitorului premier social-democrat. După ce a răsuflat în presă, scenariul a fost infirmat imediat de Liviu Dragnea şi Victor Ponta. “Sursele alea sunt penibile. Sunt tot felul de fripturişti, aceiaşi care ne spuneau cum UNPR trădează şi votează moţiunea de cenzură”, a explicat Ponta.

Oscilaţiile premierului

În ciuda dezminţirilor oficiale, scenariul seamănă leit cu ceea ce Victor Ponta declara spre sfârşitul anului trecut, când îi propunea preşedintelui să numească un prim-ministru din actuala coaliţie, în cazul în care el ar demisiona. “Dacă aş avea garanţia asta eu mă duc mâine şi îmi depun mandatul”, suna propunerea lui Ponta, ignorată până acum de Klaus Iohannis. Chiar dacă au respins zvonurile, atât Dragnea, cât şi Ponta au lăsat loc de interpretări. “Guvernul nu este o persoană fizică, este al coaliţiei PSD-UNPR-ALDE-Minorităţi. Oriunde se găseşte o formulă mai bună, eu o sprijin. Ăsta e motivul pentru care nici n-am demisionat”, a declarat Ponta, care nu mai pare sigur că-şi va duce mandatul la final. “Din 7 mai 2012 tot aud că voi fi schimbat. La un moment dat acest lucru se va întâmpla”. Cu o seară în urmă, nici Dragnea nu a exclus că ar fi interesat să devină premier. “Nu ştiu, să ajungem acolo. Nu o să spun că mă interesează, nici n-o să spun că nu mă interesează”. (Marius Gîrlaşiu)

Liviu Dragnea, preşedinte interimar PSD
Singura sursă credibilă din PSD sunt eu. Restul doar îşi dau cu părerea. Nu este nicio discuţie făcută sau începută cu nimeni de la Cotroceni pentru schimbarea premierului.
 

×