x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Macovei si Parlamentul - "Daca vreti razboi, razboi va fi"

Macovei si Parlamentul - "Daca vreti razboi, razboi va fi"

de Aniela Nine    |    02 Mar 2006   •   00:00
Macovei si Parlamentul  -  "Daca vreti razboi, razboi va fi"

"Va spun ca razboiul cu Parlamentul e unul pierdut! Va dau un sfat: veniti la Parlament, nu neglijati Parlamentul, pentru ca o sa va para rau!"

Asa a sunat avertismentul pe care presedintele Comisiei de abuzuri din Senat, Rodica Stanoiu, i l-a transmis ieri ministrului Justitiei. Monica Macovei, care a venit la audiere in comisie pentru a raspunde la acuzatia senatorului PRM Gheorghe Funar privind indemnizatia pe care o primeste pentru participarea la sedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Tonul dat discutiilor de Rodica Stanoiu a fost pastrat si de catre peremistul Valentin Dinescu, al carui sfat pentru Macovei a sunat asemanator: "Daca instituiti raportul cu Parlamentul de pe pozitii de razboi, atunci razboi va fi!". Intre doua avertismente si o incercare de negare a acestor afirmatii, Macovei a apucat sa lamureasca si problema pentru care fusese invitata. Indemnizatia pe care o primeste pentru activitatea desfasurata la CSM nu este una per sedinta, ci pe toata activitatea, drept pentru care nu exista nici o incalcare a prevederilor legale daca nu se prezinta la toate sedintele, dar incaseaza suma totala, a explicat Macovei.

BLOCAJ. Dupa ce aspectul legal al primirii indemnizatiei a parut rezolvat, senatorii au "blocat-o" pe ministru cu o intrebare-surpriza: "Dar aspectul moral, doamna ministru? Cum vedeti aceasta problema? Din 106 sedinte ale CSM, ati participat la 54 si ati primit 283 de milioane de lei pentru toata activitatea!". Raspunsul Monicai Macovei la intrebarea adresata de liberalul Basgan a venit fara sovaiala: "O vad in regula. Legea spune clar ca indemnizatia e pentru activitatea la CSM". Iritarea ministrului s-a simtit insa in cele cateva cuvinte care i-au scapat in continuare: "Mi se pare culmea!... Am inteles, am venit aici, dar sunt chestii mai serioase pe care le putem discuta".

Ca urmare, replica senatorilor a insemnat o cerere de a renunta la aceasta indemnizatie, solicitare la care Monica Macovei a promis sa se gandeasca, nu inainte de a repeta ca nu e nimic imoral sa primesti bani daca muncesti.

INGRIJORATA DE "SCENE"
Ministrul Justitiei, Monica Macovei, s-a declarat ingrijorata de "scenele cu incalcari de procedura" pe care le vede in dosarele care se mediatizeaza. Ministrul a mentionat ca analizarea abaterilor disciplinare reprezinta una dintre atributiile Consiliului Superior al Magistraturii. Ea a spus ca daca ar fi vorba de o incalcare crasa de lege, investigatia s-ar finaliza cu o propunere de actiune disciplinara. Macovei a aratat ca, in cursul anului 2005, au fost facute mai multe plangeri impotriva magistratilor pentru incalcari de procedura, dar ca, potrivit solutiilor inspectiei, nu a fost gasit nimeni vinovat.
×
Subiecte în articol: politic macovei