x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Maghiari inscrisi pe listele PRM

Maghiari inscrisi pe listele PRM

20 Mar 2004   •   00:00

PRM va avea, la alegerile locale din acest an, si candidati apartinand minoritatilor nationale, cum ar fi cea maghiara si ucraineana.

Astfel, din partea PRM vor candida la primariile unor localitati din judetele Brasov, Covasna, Maramures si Olt sase maghiari si ucraineni. Printre acestia se numara si fostul arbitru de fotbal Zoltan Erdely, care a fost pana in vara anului trecut subprefect PSD in judetul Olt, si care va candida pentru o functie de consilier judetean. Candidatii PRM de etnie maghiara au declarat ca au venit in PRM pentru a demonstra ca Vadim Tudor nu ii"spanzura" pe unguri. Presedintele PRM a atacat foarte dur UDMR, despre care a spus ca este o organizatie "nici culturala, nici politica, care participa, fara intrerupere, la guvernarea Romaniei si care nu reprezinta adevaratele interese ale maghiarilor, ci numai interesele unor lideri pusi pe capatuiala". Conducerea PRM se va deplasa in fiecare judetpentru a-si lansa candidatii la alegerile locale. Conform lui Vadim Tudor, PRM nu isi permite cheltuieli prea mari in acest scop, deoarece partidul are de achitat niste rate ale contractului incheiat cu firma israeliana care va acorda consultanta liderului PRM in alegerile prezidentiale.

PROTOCOL. PRM a semnat tot ieri un protocol de colaborare cu Asociatia Etnicilor Turci din Romania, al carui presedinte, Balgi Ruhan, s-a inscris in partidul lui Vadim. Prin protocolul incheiat, Asociatia Etnicilor Turci s-a angajat sa sprijine "nemijlocit" PRM in alegerile locale si campania electorala a lui C.V. Tudor, in timp ce PRM a promis sprijin logistic in vederea alegerilor parlamentare din 2004. (Dana Piciu)

Statuia celor 13 generali, renegata

Corneliu Vadim Tudor a declarat ca PRM este impotriva proiectului "periculos " de amenajare la Arad a Parcului Reconcilierii romano-maghiare, "pentru ca romanii nu sunt certati cu ungurii". El a mai aratat ca amplasarea monumentului inchinat celor 13 generali unguri va genera tensiuni interetnice. Cat despre generalii unguri, Vadim a spus ca ei au condus efectiv trupele "de leventi" pentru a trece "prin foc si prin sabie peste 300 de asezari romanesti".

×
Subiecte în articol: politic