x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Boloș: E nefiresc ca un pom de Crăciun cu iluminat artificial să depășească 10.000 de lei

Boloș: E nefiresc ca un pom de Crăciun cu iluminat artificial să depășească 10.000 de lei

de Redacția Jurnalul    |    27 Oct 2023   •   16:30
Boloș: E nefiresc ca un pom de Crăciun cu iluminat artificial să depășească 10.000 de lei
Sursa foto: Facebook

Ministrul Finanțelor Marcel Boloș spune că, după adoptarea ordonanței privind reducerea cheltuielilor bugetare, autoritățile locale vor putea organiza evenimente de sfârșit de an cu anumite limite.

„Spune în proiectul de ordonanță că evenimentele de sfârșit de an se pot derula în limita mediei plăților din cursul anului. Am pus acest lucru pentru că este de domeniul normalității un pom de Crăciun, cadouri pentru copiii sărmani, organizarea în condiții decente a sărbătorilor de iarnă, să poată să fi derulate, și totuși trebuie să aibă o limită”, a spus vineri Marcel Boloș.

El a dat exemplul și unor primării care externalizează aceste servicii fără să plătească bani din bugetul local.

„E nefiresc ca un pom de Crăciun cu iluminat artificial să depășească 10.000 de lei sau diferite figurine cu tot felul de luminițe pe ele să aibă prețuri exorbitante. Trebuie să avem o decență pentru a nu fi în situația aceea în care deși ne aflăm într-o situație extrem de dificială pentru țară să fie organizate evenimente care nu sunt deloc compatibile cu situația”, a adăugat ministrul.

Întrebat dacă în aceste condiții vor putea fi organizate concerte de Crăciun, ministrul a spus: „Dacă concertul are compenenta de plăți media din cursul anului și se adaugă donații și sponsorizări, se poate desfășura fără probleme”.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: Marcel Boloș craciun evenimente