x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Marcel Ciolacu: „Avem suficiente voturi să trimitem acest guvern acasă”

Marcel Ciolacu: „Avem suficiente voturi să trimitem acest guvern acasă”

de Ion Alexandru    |    05 Feb 2020   •   08:58
Marcel Ciolacu: „Avem suficiente voturi să trimitem acest guvern acasă”

Moțiunea de cenzură „Guvernul Orban/PNL - privatizarea democrației româneşti”, inițiată de PSD şi UDMR, după ce Guvernul şi-a asumat răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi de scrutin, va fi votată astăzi, la ora 12.00, în plenul Parlamentului. 
Moțiunea de cenzură a fost semnată de 208 parlamentari PSD şi UDMR și a fost prezentată, la începutul acestei săptămâni, în fața celor două Camere.

Pentru a trece moțiunea de cenzură este nevoie de voturile favorabile a 233 de parlamentari. PSD are 202 parlamentari şi UDMR - 30. Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a reconfirmat, aseară că există suficiente voturi pentru a dărâma guvernul Orban. „Sunt suficiente voturi, asta înseamnă că avem mai mult de 233. Este posibil să mă văd cu domnul Ponta în această seară, dar și cu alți lideri. M-am văzut și cu domnul Grindeanu, au fost discuții normale, ca între vechi colegi”, a precizat Marcel Ciolacu. Potrivit Constituției, Guvernul îşi poate angaja răspunderea în fața Camerei Deputaților şi a Senatului, în şedință comună, asupra unui program, a unei declarații de politică generală sau a unui proiect de lege, iar în termen de trei zile de la prezentarea proiectului se poate depune o moțiune de cenzură. Guvernul este demis dacă moțiunea de cenzură depusă a fost adoptată. Dacă Executivul nu a fost demis, proiectul de lege prezentat, modificat sau completat, după caz, cu amendamente acceptate de Guvern, se consideră adoptat.

×