x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ce spune Marcel Ciolacu despre candidatura lui Klaus Iohannis la alegerile parlamentare

Ce spune Marcel Ciolacu despre candidatura lui Klaus Iohannis la alegerile parlamentare

de Redacția Jurnalul    |    21 Sep 2024   •   14:20
Ce spune Marcel Ciolacu despre candidatura lui Klaus Iohannis la alegerile parlamentare
Sursa foto: Hepta/Marcel Ciolacu

"Nu este nevoie de legislație suplimentară pentru ca domnul președinte să candideze", a declarat sâmbătă la Cluj-Napoca premierul Marcel Ciolacu. Acesta susține că a cerut experților din PSD un punct de vedere.

Întrebat cum va vota PSD în Parlament la proiectul de lege care vizează candidatura lui Klaus Iohannis, Marcel Ciolacu a răspuns: „Îmi pare rău să dezamăgesc. Eu cred că în viața politică, dar și în viața executivă, este bine să-ți asumi lucruri, să nu te ascuzi după decizii că lăsăm la liber votul, românii nu cred astfel de abordări. Vom reuni BPN în ziua de luni pentru a lua o decizie împreună cu colegii mei, cum este corect”.

El a spus că a analizat observațiile Consiliului Legislativ și a cerut specialiștilor din interiorul PSD „să ne facă și ei astăzi un punct de vedere pe care o să-l prezinte la BPN”.

„La prima vedere, după observațiile de la Consiliul Legislativ, părerea mea, dar aștept și expertiza colegilor, este că nu este nevoie de legislație suplimentară pentru ca domnul președinte, dacă își dorește să candideze, să candideze, cred că sunt mai mult lucruri tehnice, de strângere de semnături doar pentru dânsul, fiind independent pe acele liste”, a spus Marcel Ciolacu.

„Îmi pare rău de colegii de coaliție, poate ar fi trebuit să aprofundeze mai mult sau să se sfătuiască cu mai mulți specialiști”, a adăugat liderul PSD.

PNL a depus în Parlament un proiect de lege prin care i se va permite președintelui ca în ultimele trei luni de mandat să poată candida la alegerile parlamentare.

×