x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu: Un eșec major al dreptei europene, dar au fost și abordări interne greșite

Ciolacu: Un eșec major al dreptei europene, dar au fost și abordări interne greșite

de Redacția Jurnalul    |    12 Dec 2022   •   18:52
Ciolacu: Un eșec major al dreptei europene, dar au fost și abordări interne greșite
Sursa foto: Lucian Alecu

Președintele PSD Marcel Ciolacu susține că eșecul în ceea ce privește aderarea României la spațiul Schengen este al dreptei europene, dar că au fost și abordări interne greșite.

„Social-democrații europeni au susținut România până la capăt în efortul de aderare la Schengen. Este în mod clar un eșec major al dreptei europene, dar au fost și abordări interne greșite”, a declarat luni președintele PSD.

Acesta susține că trebuie continuate demersurile în în interiorul familiilor europene și o discuții cu fiecare stat în parte, dacă va fi o abordare separată a României de Bulgaria.

„Au fost niște scăpări și de la Reprezentanță. A fost o abordare, din punctul meu de vedere, greșită. Rămâne întrebarea de ce am mers în continuare pe listă la pachet cu Bulgaria, atâta timp cât exista o altă decizie a altui stat european, respectiv Olanda, că nu va vota cu Bulgaria? Poate ar fi trebuit insistat la Comisie la propunerea de intrare pe ordinea de zi la Consiliul European JAI să fie daj o splitare între România și Bulgaria ca să putem avea o șansă mai mare”, adăugat Marcel Ciolacu.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu Schengen