x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Marcel Ciolacu îl atacă pe Klaus Iohannis: Președintele a fost frecvent producător de tensiune în societate

Marcel Ciolacu îl atacă pe Klaus Iohannis: Președintele a fost frecvent producător de tensiune în societate

06 Dec 2021   •   16:50
Marcel Ciolacu îl atacă pe Klaus Iohannis: Președintele a fost frecvent producător de tensiune în societate
Sursa foto: Lucian Alecu

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit în Parlament despre rolul președintelui țării în sistemul politic din România, militând pentru modificarea Constituției. Președintele a fost de multe ori un producător de tensiune în societate, și-a justificat solicitarea Marcel Ciolacu.

Discursul președintelui PSD a atins problema modificărilor constituționale, inclusiv cele care vizează administrația prezidențială.

„Trebuie ca cei care vor lucra la reformarea Constituției să se pronunțe dacă acest sistem în care președintele este o struțo-cămilă între un președinte francez și un monarh spaniol mai poate funcționa în România”, a declarat Marcel Ciolacu.

El susține că în ultimii 30 de ani președinții au produs tensiuni în societate, încălcându-și rolul stabilit de Constituție.

„Rolul președintelui a fost gândit ca un producător de consens, dar, din păcate, a sfârșit de multe ori în a fi un producător de tensiune în societate”, a explicat acesta.

Discursul a avut loc, luni, în timpul ședinţei solemne de la Parlament pentru marcarea a 30 de ani de la adoptarea Constituţiei.

 

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu klaus iohannis presedinte