x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Marcel Ciolacu și Florin Cîțu merg miercuri în vizită la Kiev

Marcel Ciolacu și Florin Cîțu merg miercuri în vizită la Kiev

26 Apr 2022   •   20:44
Marcel Ciolacu și Florin Cîțu merg miercuri în vizită la Kiev
Sursa foto: Colaj Lucian Alecu

Președinții Senatului și Camerei Deputaților, Florin Cîțu și Marcel Ciolacu, vizitează, miercuri, capitala Ucrainei. Ei au în program o vizită în zonele afectate de război și posibile discursuri în Rada Supremă a Ucrainei. E posibil ca oficialii români să se întâlnească și cu Volodimir Zelenski.

Președinții Senatului și Camerei Deputaților, Florin Cîțu și Marcel Ciolacu, au anunțat că vor vizita Kievul, la invitația președintelui Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanchuk.

„Pe data de 27 aprilie va avea loc la Kiev vizita președintelui Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu. Va fi o vizită desfășurată preponderent în teren, care va cuprinde mai multe zone afectate de război, inclusiv zone în care armata rusă a comis atrocități. Scopul acestei vizite este legat de rolul pe care țara noastră îl va avea în viitorul plan de reconstrucție a Ucrainei după război. De asemenea, în acest moment discutăm despre un posibil discurs al președintelui Ciolacu în Rada Supremă ucraineană”, preciza Camera Deputaților pe 13 aprilie.

Marcel Ciolacu și Florin Cîțu au în propunerea de calendar pentru vizita la Kiev o întâlnire cu președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, anunța ulterior liderul PSD.

„Este stabilit în acest moment și traseul și mare parte dintre întâlniri. Am fost invitat atât eu, cât și președintele Senatului. Cel puțin diplomatic, este corect să ai o abordare comună și o să mergem împreună”, spunea la DC News Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă este probabilă o întâlnire cu președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, Ciolacu a răspuns: „Este în propunerea de calendar și credem că se va concretiza și această această întâlnire, mai ales după speech-ul ținut în Parlamentul României... Chiar o să avem și deplasări în zone de conflict și în zonele cele mai afectate”.

Președintele Camerei Deputaților a afirmat că unul dintre subiectele discutate va fi legat de minoritatea românească din Ucraina.

„Este trecută pe agenda de lucru și e normal. Minoritatea românească, totuși, este implicată în acest război alături de cealaltă populația Ucrainei și de toate minoritățile. E normal... Ați văzut și de la discursul din Parlament și la mine, și la Președintele Zelenski o nouă abordare în ceea ce privește minoritățile”, a conchis Ciolacu.

În proiectul de program sunt prevăzute și discursuri ale celor doi oficiali români în Rada Supremă a Ucrainei.

(sursa: Mediafax)

×