x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mariana Câmpeanu: Sindicatele şi patronatele au solicitat ca referendumul să se desfăşoare în două zile

Mariana Câmpeanu: Sindicatele şi patronatele au solicitat ca referendumul să se desfăşoare în două zile

16 Iul 2012   •   11:27
Mariana Câmpeanu: Sindicatele şi patronatele au solicitat ca referendumul să se desfăşoare în două zile

Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a declarat, astazi, intr-o conferinta de presa, ca a primit solicitari din partea sindicatelor si patronatelor pentru desfasurarea referendumului pe parcursul a doua zile.

"Este o parere si a unor politicieni si a unor reprezentanti din societatea civila si chiar am avut soclicitari si din partea anumitor patronate si sindicate. Am avut inainte de aceastaconferinta de presa o intalnire si cu reprezentanti de la sindicate si patronate si au solicitat acest lucru, ca referendumul sa aiba loc in doua zile', a afirmat ministrul Muncii, conform Mediafax.

Marian Campeanu a explicat ca solicitatea sindicatelor si patronatelor a avut la baza faptul ca este o perioada de concedii, o perioada de vara si ca exista conditii climaterice deosebite.

"Atunci cand ceri ca la vot sa vina peste noua milioane, trebuie sa le creezi si conditiile ca sa-si exercite acest drept – fara cozi, fara stat in caldura, in ploaie', a spus ministrul.

Senatul se va reuni in sesiune extraordinara, marti, iar Camera Deputatilor se va reuni miercuri, pentru a decide in legatura cu legislatia privind referendumul de demitere a presedintelui suspendat Traian Basescu.

Curtea Constitutionala a decis, marti, ca legea prin care s-au facut modificari la articolul 10 din Legea referendumului este constitutionala, in masura in care asigura participarea la referendum a cel putin jumatate plus unul din numarul persoanelor inscrise in listele electorale permanente.

Pe de alta parte, USL a propus ca referendumul pentru demiterea presedintelui Basescu sa se desfasoare pe parcursul a doua zile.

×