x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Marius Budăi îl contrazice pe Cîțu: Nu există sporul de calculator! E folosit pentru a justifica austeritatea

Marius Budăi îl contrazice pe Cîțu: Nu există sporul de calculator! E folosit pentru a justifica austeritatea

17 Feb 2021   •   11:12
Marius Budăi îl contrazice pe Cîțu: Nu există sporul de calculator! E folosit pentru a justifica austeritatea
Sursa foto: Captura Antena 3

Social-democratul Marius Budăi, susține că sporul de calculator nu există în sistemul bugetar și că acesta este folosit de guvernanți pentru a justifica măsuri de austeritate.

 

Fostul ministru al Muncii, social-democratul Marius Budăi, a declarat, la RFI, că sporul de calculator nu există și că în timp ce a făcut parte din Guvern nu a descoperit sporuri abuzive.

„Este folosit în mod abuziv. Dacă îmi arătați un document oficial, da, putem avea o discuție serioasă. Nu este decât o încercare penibilă de a justifica austeritatea”, a spus Marius Budăi.

Conform acestuia, PSD susține plafonarea sporurilor la 30%, așa cum este prevăzut în legea salarizării unitare.

„Dacă sunt abuzuri și depășesc acele 30%, trebuie îndreptate, dar să vorbești în România anului 2021, de exemplu, din arcul guvernamental să spui că ar mai exista sporul de calculator, care nu există sub nici o formă, pentru că acel spor a fost cu ani în urmă, când știm cu toții că acele monitoare de calculator nu numai că îți afectau vederea, dar emiteau și radiații puternice și tot ceea ce înseamnă spor în România, că vorbim de angajați la privat, că vorbim de angajați la stat, aceste sporuri, îl auzeam pe Florin Cîțu spunând că sporurile trebuie legate de performanță. Este total eronat. Sporurile se dau pentru condiții deosebite de lucru sau pentru program de noapte sau pentru persoanele cu dizabilități. Premiile se dau pentru performanță suplimentară față de fișa de post. Deci este total eronat. Neputința și austeritatea pe care o impune un Guvern nu trebuie justificat din punctul meu de vedere, prin a pune în antiteză categorii sociale din România”, a mai spus fostul ministru al Muncii.

×
Subiecte în articol: Marius Budăi