x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Marius Oprea: Fondatorul partidului PLUS al lui Dacian Cioloș este anchetatorul meu de la Securitate

Marius Oprea: Fondatorul partidului PLUS al lui Dacian Cioloș este anchetatorul meu de la Securitate

18 Ian 2019   •   15:36
Marius Oprea: Fondatorul partidului PLUS al lui Dacian Cioloș este anchetatorul meu de la Securitate

Istoricul, poetul și eseistul Marius Oprea scrie pe podul.ro că fondatorul partidului PLUS al lui Dacian Cioloș este Alexandru Iordache, fost maior al Securității, omul care a condus echipa care l-a anchetat pe istoric în 1988.

Potrivit lui Marius Oprea, PLUS este ”afacerea” familiei Iordache, toți membrii fondatori ai partidului fiind de la casa de avocatură pe care o conduce fostul maior de Securitate.

”Colegi de-ai noştri care împărtăşesc aceleaşi valori, aceleaşi principii, oameni anonimi, dar care vor să dea o mână de ajutor, au depus o cerere de înregistrare a unui partid politic”, anunța degajat Dacian Cioloș, la momentul apariției partidului său PLUS, Partidul Libertății, Unității și Solidarității. Nume generos. Cererea de înfiinţare a formațiunii politice a fost înregistrată pe 28 septembrie 2018 la Tribunalul Bucureşti. Fiind invitat pe atunci la o emisiune a prietenului meu, Tavi Hoandră, la Realitatea TV, nu m-am putut abține de la un comentariu. Anume că anonim înseamnă ”acoperit”. Adică securist sub acoperire.

Nu aveam de unde să știu atunci nu numai câtă dreptate aveam, dar și că pentru mine ”eminența cenușie” din spatele partidului condus de Dacian Cioloș este de fapt o mai veche cunoștință: anchetatorul meu de la Securitate, fostul maior de la Direcția de cercetări penale, Alexandru Iordache. Probabil acesta a ținut ca Dacian Cioloș să nu divulge numele fondatorilor partidului. Cum scria Iordache acum un an și jumătate în revista SRI-ului, ”Intelligence în serviciul tău” despre istoria serviciilor secrete de informații din România, ”discreția și precauția caracterizau întreg sistemul”, iar ”secretul puterii serviciului și liderilor săi a rezidat în discreție”. Care, iată, n-a mai putut fi păstrată și anonimii lui Dacian Cioloș nu au rămas, deci, multă vreme așa” scrie Marius Oprea.

ANTENA 3

×
Subiecte în articol: dacian ciolos Marius Oprea plus