x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mark Gitenstein: Ameninţările la adresa instituţiilor vor fi motiv de îngrijorare pentru Guvernul SUA

Mark Gitenstein: Ameninţările la adresa instituţiilor vor fi motiv de îngrijorare pentru Guvernul SUA

03 Iul 2012   •   13:38
Mark Gitenstein: Ameninţările la adresa instituţiilor vor fi motiv de îngrijorare pentru Guvernul SUA

Ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein, se declara "profund preocupat de orice incercare de amenintare a independentei institutiilor democratice", mentionand ca "manipularea sau amenintarile" la adresa institutiilor vor fi motiv de ingrijorare pentru Guvernul SUA.

"Sunt profund preocupat de orice incercare de amenintare a independentei institutiilor democratice din Romania. Manipularea sau amenintarile la adresa institutiilor dumneavoastra, in special a instantelor judecatoresti, nu vor reprezenta un motiv de ingrijorare doar pentru guvernul american, ci si pentru modul in care Romania este perceputa pe pietele financiare. In Statele Unite am trecut printr-o experienta nefericita cand presedintele Roosevelt a incercat sa modifice componenta Curtii Supreme de Justitie pentru a-si numi numai apropiatii sai, fiind nemultumit de unele decizii luate de Curtea Suprema", sustine Gitenstein, intr-un comunicat.


"Astfel de acte au fost universal condamnate. A fost o zi neagra intr-un mandat prezidential de altfel excelent si va fi o zi neagra in istoria Romaniei, daca se intampla acelasi lucru si aici", conchide Mark Gitenstein.

×