x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Gest fără precedent: umaniștii cer ministrului Mediului să-și facă datoria în problema Bâstroe

Gest fără precedent: umaniștii cer ministrului Mediului să-și facă datoria în problema Bâstroe

de Redacția Jurnalul    |    14 Mar 2023   •   11:24
Gest fără precedent: umaniștii cer ministrului Mediului să-și facă datoria în problema Bâstroe

Deputatul PUSL Grațiela Gavrilescu îi cere ministrului Mediului, Tanczos Barna, să rezolve problema Bâstroe, înainte de a fi prea târziu. 

„Doar câteva ore ne mai despart până la termenul limită promis de partea ucraineană pentru a putea începe măsurătorile pe Bâstroe și Chilia.
Cu toate acestea, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor încă așteaptă acordul părţii ucrainene, e drept, „cu navele pregătite” de Ministerul Transporturilor.
A aștepta nu este o soluție! Îi cer ministrului Tanczos Barna să se implice mai mult, să ceară sprijin și Ministerului de Externe și să urgenteze formalitățile. Suntem deja în al doisprezecelea ceas și nu are voie să se împace cu situația”, afirmă Grațiela Gavrilescu.

Fost ministru al Mediului, Grațiela Gavrilescu îi recomandă lui Tanczos Barna să asculte opiniile specialiștilor și să nu mai aștepte.

„Dacă pentru a începe măsurătorile e nevoie de acceptul Forţelor Navale Ucrainene, atunci trebuie să insiste pentru a grăbi primirea acestuia. Nu putem aștepta până când scăderea debitului pe Sulina va fi atât de semnificativă încât să poată fi văzută cu ochiul liber și de la București!
Îi cer domnului ministru să citească opiniile academicienior și cercetătorilor români. Biosfera Deltei este în pericol! Debitul Brațului Sulina e în scădere. Orice așteptare costă! Costă poporul român”, a subliniat Grațiela Gavrilescu.

 

×