x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mazăre, în vizorul ANI. Edilul PSD reclamă răzbunarea lui Băsescu

Mazăre, în vizorul ANI. Edilul PSD reclamă răzbunarea lui Băsescu

09 Iul 2009   •   00:00

Primarul Constanţei, Radu Mazăre a intrat în vizorul Agenţiei Naţională de Integritate pentru unele neconcordanţe sesizate în propriile declaraţii de avere. Edilul social-democrat susţine că este victima răzbunării preşedintelui Traian Băsescu pentru calificativul de "Iudă" lansat la adresa şefului statului în cadrul ultimului Comitet Executiv Naţional al PSD de la Turnu Măgurele.



"Cred însă că primul care ar trebui verificat de ANI este Băsescu, alături de fiicele lui. Dacă tot luptă el împotriva corupţiei şi pozează pe cai albi!", a spus primarul Constanţei, citat de antena3.ro.

Mazăre a afirmat astăzi că ştia de zece zece zile că ANI va demara această anchetă. "Îi aştept pe domnii de la ANI să verifice şi răzverifice tot ce vor. N-am nicio temere în ceea ce priveşte ancheta ANI", a subliniat Mazăre.

El a mai precizat că verificarea ANI vine după ce a făcut unele declaraţii la Comitetul Executiv al PSD, de la Turnu Măgurele, la adresa lui Traian Băsescu şi l-a numit "Iuda" pe acesta.

"Sunt o figură destul de colorată, cu o notorietate destul de mare. Vor să mă discrediteze în continuare, dar nu vor reuşi, pentru că după patru ani de anchetă (într-un dosar legat de un teren în municipiul Constanţa, n.r.) am câştigat cu 69%", a spus Mazăre, care a precizat că nu are de gând să candideze la prezidenţial.

În opinia primarului pesedist, nu există discrepanţe între declaraţia sa de avere de anul acesta şi cea de anul trecut, fiind vorba doar de o diferenţă de 20.000 de euro în plus în 2009 pe care o poate justifica cu documente fără nicio problemă.

Mazăre a susţinut că este nevinovat şi că nu-i este teamă de controlul ANI. "Aşa cum vin, aşa vor şi pleca", a apreciat primarul Constanţei.

La sfârşitul lunii iunie, ANI a făcut cunoscut că Radu Mazăre nu şi-a depus la timp declaraţia de avere, fiind pasibil, conform legii, de amendă şi de declanşarea procedurii de verificare a averii. Edilul constănţean a respins acuzaţiile, susţinând că documentul a fost depus. Totuşi, în ziua de 22 iunie când a fot făcut anunţul ANI, pe site-ul Primăriei Constanţa, singura declaraţie de avere a edilului care putea fi vizualizată era cea depusă de acesta după alegerile locale din 2008.

Potrivit declaraţiei de avere apărută pe site-ul Primăriei Constanţa şi datată 9 iunie 2009, Mazăre deţine o şalupă cu motor Bayliner şi o remorcă peridoc pentru şalupă, precum şi patru conturi de 5.500 de dolari, 24.995 de dolari, 793 de lei, 68 de euro şi o sumă cash de 230.000 de euro.

Mazăre mai deţine acţiuni la opt firme, de aproape 140.000 de lei şi are acordate mai multe împrumuturi: două, în valoare de 51.140 de lei şi 42.060 de dolari către firma Xenoti, 1.626.310 către Nisipuri SA şi 600.000 de euro către un cetăţean grec.

×
Subiecte în articol: politic