x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Meleşcanu: Militarii, victimele preferate ale Guvernului Boc

Meleşcanu: Militarii, victimele preferate ale Guvernului Boc

03 Mai 2010   •   00:00

Senatorul PNL Teodor Meleşcanu a declarat, azi, la dezbaterea moţiunii simple a PSD pe tema pensiilor militarilor, că această categorie a fost victima preferată a Guvernului Boc, de la alocarea doar a 1,3% din PIB pentru Armată până la legea unitară a pensiilor.

El a afirmat că PNL susţine demersul colegilor de la PSD, întrucât moţiunea atrage atenţia asupra unei realităţi care îi afectează pe cei din sistemul de siguranţă naţională.

În plus, legea propusă este, potrivit lui Meleşcanu, discriminatorie, pentru că nu este posibil ca acei militari care au pensii sub 3.000 de lei să nu fie afectaţi, iar pentru ceilalţi să se opereze, prin această lege, reduceri ale cuantumului pensiilor.

"Dacă pentru toţi pensionarii această lege are efecte negative, situaţia devine dramatică asupra pensiilor de serviciu, ocupaţionale şi în special ale personalului din armată", a arătat senatorul PNL.

Potrivit lui Meleşcanu, militarii au fost "victimele preferate ale Guvernului Boc, încă de la alocarea, de la buget, a doar 1,3% din PIB pentru Armată, cea mai mică alocare de fonduri în procente din ultimii 20 de ani, la care s-a adăugat, mai apoi, legea 399/2009 privind sistemul de cumul al pensiilor şi salariul, care interzice militarilor acest cumul şi legea unică a salarizării, unde sporurile sunt limitate la 30%, şi acest lucru îi afectează şi pe militari.

El a ţinut să explice de ce s-a depus o moţiune pentru o singură categorie de pensionari, arătând că militarii sunt singurii care nu au dreptul de a se asocia pentru apărarea intereselor lor, iar pentru ei trebuie să vorbească altcineva.

Meleşcanu a afirmat că a propus renunţarea la sistemele de pensii ocupaţionale pentru cei din siguranţa naţională, propunere care nu a fost acceptată nici în Comisia de apărare şi nici în cea de muncă.

×
Subiecte în articol: politic