x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Membrii USR votează online, timp de 5 zile, dacă Dan Barna să plece de la conducerea partidului

Membrii USR votează online, timp de 5 zile, dacă Dan Barna să plece de la conducerea partidului

15 Noi 2019   •   10:33
Membrii USR votează online, timp de 5 zile, dacă Dan Barna să plece de la conducerea partidului

Începe numărătoarea inversă pentru Dan Barna şi alianţa acestuia cu Dacian Cioloş. Dan Barna ar putea pierde funcţia de preşedinte al USR după scorul dezastruos din primul tur al alegerilor prezidenţiale. Astăzi începe votul online al celor 20 de mii de membri de partid, care se va desfăşura timp de cinci zile. La finalul votului se va stabili dacă Barna mai are sau nu susţinerea pentru a asigura în continuare conducerea Uniunii Salvaţi România, scrie Antena 3

USR a stabilit că, începând de vineri, membrii partidului vor avea la dispoziție cinci zile pentru a-și exprima online votul de încredere pentru Dan Barna, a declarat Stelian Ion. Demersul vine în contextul nemulțumirilor apărute cu privire la rezultatul USR la prezidențiale.

„În cadrul ședinței Biroului Național al USR de ieri , am stabilit că se va desfășura un vot de confirmare a încrederii pentru Dan Bârnă, vot la care vor lua parte toți membrii partidului. Votul se va desfășura timp de cinci zile, începând de vineri", a declarat deputatul Stelian Ion, joi.

 Dan Barna a avut o videoconferință, luni seara, cu liderii organizațiilor USR. 

Mai mulți colegi din partid au cerut demisia liderului formațiunii, Dan Barna, printre aceștia numărându-se și Cosette Chichirău și Tudor Benga. 

Deputatul USR Tudor Benga a afirmat că a cerut, la videoconferința de luni seară, demisiile lui Dan Barna, Cătălin Drulă și Ionuț Moșteanu. El a precizat că i se pare „o scamatorie politică" cererea votului de încredere anunțată de președintele USR. 

În urma discuțiilor, Bârna a decis să ceară un vot de confirmare a încrederii membrilor de partid în zilele următoare, după rezultatul alegerilor prezidențiale din primul tur. 

La discuțiile de la videoconferința de luni seară au fost reproșuri la adresa vicepreședintelui USR Ionuț Moșteanu și a șefului de campanie Cătălin Drulă, pentru strategia folosită la prezidențiale și a felului în care a fost făcută comunicarea, au explicat surse din partid.

×
Subiecte în articol: Dan Barna usr