x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Merkel, după ce a discutat la telefon cu Băsescu: Este inacceptabil dacă într-o ţară a Uniunii Europene se încalcă principiile de bază ale statului de drept. Ponta: Nu doamna Merkel va vota pe 29

Merkel, după ce a discutat la telefon cu Băsescu: Este inacceptabil dacă într-o ţară a Uniunii Europene se încalcă principiile de bază ale statului de drept. Ponta: Nu doamna Merkel va vota pe 29

09 Iul 2012   •   12:26
Merkel, după ce a discutat la telefon cu Băsescu: Este inacceptabil dacă într-o ţară a Uniunii Europene se încalcă principiile de bază ale statului de drept. Ponta: Nu doamna Merkel va vota pe 29

Cancelarul german Angela Merkel a discutat, luni, la telefon cu presedintele roman Traian Basescu, a anuntat biroul de presa al Guvernului german.

“Cancelarul federal Angela Merkel a purtat o convorbire telefonica cuprinzatoare cu presedintele roman Traian Basescu. In centrul convorbirii s-a situat actuala evolutie de politica interna din Romania. Expunerile presedintelui Traian Basescu confirma preocuparile guvernului federal. Cancelarul federal considera inacceptabil daca intr-o tara a Uniunii Europene se incalca principiile de baza ale statului de drept. Uniunea Europeana are la baza valori comune: toate guvernele sunt obligate sa le respecte; acest lucru este valabil si pentru guvernul roman. Cancelarul federal subliniaza ca sustine Uniunea Europeana cu privirea la eventuale consecinte necesare. Acestea s-ar putea materializa dupa convorbirile programate sa le aiba prim-ministrul Victor Ponta saptamana aceasta la Bruxelles', potrivit comunicatului de presa postat, ieri, pe site-ul cancelariei germane.

Despre pozitia cancelarului Merkel in ceea ce priveste situatia politica din Romania, premierul Victor Ponta a declarat ca stie "pozitia partidului crestin democrat din Germania".

Citeste si: Hrebenciuc: Nu Merkel l-a sunat pe Basescu, ci Basescu a sunat-o pe Merkel". Administratia prezidentiala: "Traian Basescu nu a solicitat nicio convorbire"

"Stiu pozitia partidului crestin democrat din Germania, este o pozitie care cere mai multa austeritate si mai multe taieri. In timp ce restul Europei spune un singur lucru: ca suntem in standarde europene. Dar Traian Basescu uita sa spuna ca a fost suspendat de Parlament si ca poporul roman va decide pe 29. Nu doamna Merkel va vota pe 29. Indiferent ce vor crestin democratii germani, romanii vor vota in Romania. Decizia din 29 nu poate fi schimbata de Merkel sau Basescu", a declarat Ponta.

Primul ministru a mai spus ca "minciunile si calomniile proferate de PDL si Traian Basescu fac rau Romaniei".

"Pozitiile irespeonsabile ale PDL si ale lui Traian Basescu au o influenta negativa in afara. Oamenii isi inchipuie ca aici suntem in Siria. Eu nu m-am apucat sa dau telefoane sa-l parasc pe Basescu la Bruxelles. Cer PDL sa nu mai minta. Asta e stilul lor, sa distruga tot daca nu mai sunt la butoane", a mai spus Victor Ponta.

Citeste si: Ponta: "nu avem voie sa-l aducem pe Basescu in fata poporului? Asa ne ziceau si in '89, ca nu avem voie"

Saptamana trecuta, in Romania au fost schimbate atributiile Curtii Constitutionale, a fost revocat Avocatul Poporului, au fost schimbati rapid si controversat presedintii celor doua Camere ale Parlamentului, a fost depusa si citita cererea de suspendare a sefului statului si a fost modificata Legea referendumului, astfel incat presedintele poate fi demis de 50% plus unu din numarul celor care vin la vot.

Traian Basescu a fost suspendat din functia de presedinte, vineri seara, de Parlament, cu 256 de voturi "pentru". El a atacat decizia la CC, mentionand ca face acest lucru pentru a epuiza si ultima cale de atac.

×