x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică "Metode securisto-comuniste”: Contestatarii din PD-L, înregistraţi şi filmaţi

"Metode securisto-comuniste”: Contestatarii din PD-L, înregistraţi şi filmaţi

23 Iul 2008   •   00:00
"Metode securisto-comuniste”: Contestatarii din PD-L, înregistraţi şi filmaţi

Peste 180 de membri PDL Constanţa au trimis, miercuri, un apel către preşedintele partidului, Emil Boc, în care îi acuză pe liderul interimar al filialei, Ion Popescu, dar şi pe secretarul executiv Elena Udrea (foto) , de "metode securisto-comuniste", pentru înlăturarea membrilor fideli de partid



Peste 180 de membri PDL Constanţa au trimis, miercuri, un apel către preşedintele partidului, Emil Boc, în care îi acuză pe liderul interimar al filialei, Ion Popescu, dar şi pe secretarul executiv Elena Udrea (foto) , de "metode securisto-comuniste", pentru înlăturarea membrilor fideli de partid.
Apelul, remis agenţiei MEDIAFAX, începe cu un citat din preşedintele interimar al BPJ Constanţa, Ion Popescu, care ar fi declarat: "Cei care au fost la şedinţa de CCL, dacă sunt membri PDL, vor fi excluşi, nu e niciun fel de problemă. Vom şti exact cine sunt, avem înregistrări audio şi video şi luăm măsurile anunţate din timp". Contestatarii conducerii interimare a PDL Constanţa se întreabă "cum este posibil ca în anul de graţie 2008 să fie excluşi membrii de partid pentru că au participat la reuniunea Consiliului de Coordonare Local, pe baza fotografiilor şi înregistrărilor audio-video", precizând că "Emil Boc este jurist, la fel ca şi domnul Valeriu Stoica, Elena Udrea şi Ion Popescu". "Dacă acestea sunt metodele utilizate în prezent în PDL Constanţa de către domnul Ion Popescu şi doamna Elena Udrea, metode ce aparţin sistemului securisto-comunist, pentru înlăturarea căruia oamenii şi-au dat viaţa în 1989, atunci noi, semnatarii acestui apel, dorim să fim excluşi dintr-un partid care reînvie practicile comuniste din anii 50-60", mai precizează semnatarii apelului adresat liderului partidului, Emil Boc.Aceştia îi amintesc lui Emil Boc că "în Constituţia României, la Capitolul II - Drepturile şi libertăţile fundamentale sunt garantate drepturile cetăţenilor români cu privire la libertatea de exprimare, dreptul la apărare, libera circulaţie şi libertatea întrunirilor”, iar Statutul PDL consfinţeşte dreptul la libera exprimare a opiniilor, cu privire la opţiunile politice, la activitatea organelor de conducere şi a reprezentanţilor partidului în funcţii numite sau alese. În apel se precizează că acesta este semnat de 184 de membri ai PDL Constanţa.
Mihai Bobe, fost preşedinte al organizaţiei judeţene a PDL Constanţa, a confirmat că apelul este semnat de membri din organizaţia municipală care au dorit să îşi demonstreze în acest mod solidaritatea cu cei zece colegi ai lor, excluşi în ultimele săptămâni din partid. Bobe a mai precizat că printre semnatari se regăsesc şi membri de partid care au participat pe data de 19 iulie la Consiliul de Coordonare Local Extraordinar.

×
Subiecte în articol: politic